Hui a Pego s’han assentat les bases pel projecte europeu EcoSphere

Representants dels 8 països socis han debatut este matí a la Casa de Cultura de Pego sobre les accions amb les que poden aconseguir els objectius establerts en el projecte: involucrar la joventut en la conservació de medi ambient, fomentant la resiliència comunitària.
__________________

La Casa de Cultura ha estat seu del debat i la presa de decisions de la comitiva europea del projecte EcoSphere que des d’ahir està a Pego. Recordem que esta iniciativa europea, de la qual Pego és líder, té com a objectiu «ajudar als joves i vore quina forma troben ells en la natura, en el medi ambient i arrimar-los també a les bones pràctiques de com s’hauria de fer i impulsar la sensibilització mediambiental entre el jovent», apuntava Andreu Garrido, assessor municipal.

I per a dur eixe objectiu a bon port, este matí, els i les representants del projecte arribats de Grècia, Itàlia, Portugal, Croàcia, Eslovènia, Sèrbia i Letònia, han dedicat la primera part de la jornada a assentar les bases d’EcoSphere per als pròxims dos anys, que és la durada que té el projecte. Així hui, com explicava Andreu Garrido, ha servit per a «coordinar, fixar dates, objectius, actes, activitats, seminaris que anem a fer durant el projecte» i també «anem a donar a conéixer Pego i impulsar encara més el vessant mediambiental».

La de Pego és la primera trobada dels 8 socis, però durant els dos anys de projecte, s’organitzaran esdeveniments en cadascun dels països que participen per poder conéixer de primera mà la realitat de cada participant. Però esta, per ser la primera, és la que marcarà el full de ruta a seguir des d’ara i fins el final. Per això este matí s’han dedicat a «debatre i decidir quines accions, mitjançant les bones pràctiques i el debat democràtic entre tots els socis, podem fer per aconseguir els objectius del projecte», apunta Garrido.

Per a la regidora de Transició Ecològica i Projectes Europeus, Laura Castellà és important «vore la gestió de cada municipi en l’àmbit natural» i per això creu que és rellevant la visita que demà es farà al Parc Natural de la Marjal, «atés que molts dels municipis que participen tenen parcs naturals amb serioses problemàtiques, com nosaltres. I l’intercanvi de realitats és bo per a millorar les àrees naturals, que és l’objectiu d’EcoSphere».

Marina Zmajche, representant de Sèrbia, expressava que «és un gran plaer estar a Pego» i indicava que «el projecte és una excel·lent oportunitat per a cooperar i compartir experiències entre diferents parts d’Europa». I considerava que «realment al final del projecte els socis hauran aprés més sobre pràctiques sostenibles».

Li preguntàvem a la regidora de Projectes Europeu com havia estat la primera presa de contacte ahir dijous i declarava que «és sempre molt bonica perqel dia que arriben ja fas unes aliances molt fortes. De seguida es crea grup i sinergies». A més, assenyalava Castellà que «al final el que aconseguim en estos projectes és copiar el que funciona en altres països i ells ens copien a nosaltres» per això «estan molt interessats en saber com funcionem nosaltres i nosaltres com funcionen ells». Entre els socis hi ha pobles mitjans, pobles menuts i ciutats i «la barreja pot ajudar-nos». Concloïa Laura Castellà que «este projecte és un compromís amb la natura i eixe compromís serà el nostre futur perquè tenim clar que el futur serà sostenible o no serà».








192 Visites
Hola!!