‘Hidrólisis’, del director pegolí Sergi Miralles, Premi al millor curt de la Marina Alta i Baixa en el V Curt al Pap

El premi està dotat amb 100€ i una làmina de Quico Torres. ‘Hidrólisis’ s’enfrontava a ‘Vivo o muerto’ de Ignacio Fuentes i ‘Chanel nº5’ d’Aarón García. Els altres curts guardonats han estat ‘Fallas 37’, ‘Democracia’ i ‘Cuando todo pase’.
Dissabte passat Parcent va acollir el lliurament de premis de la V edició de Curt al Pap, un festival de curtmetratges que, enguany ha rebatejat els seus guardons amb dos elements gastronòmics ben de la terra, pastissets i mistela de moscatell.

L’acte de lliurament va començar amb l’espot del festival, cortesia de Román Rodríguez, de La Raka Films. Tot seguit, Joan Carles Poquet, mantenidor de la nit, va manifestar que Curt al Pap “Som un festival sense ‘glamour’, ni estora roja, ni una sala enorme, ni fotocol, no som res ‘cool’ ni ‘fashion’… Som un festival simple, de coses menudes: estem a un poble menut, sols tenim l’oloreta a pastissets, l’oloreta a mistela, l’oloreta a un ambient senzill i entranyable (…) i curts deliciosos, interessants, sorprenents, altres esgarrifosos, meravellosos tots ells. Sí, som senzills i menuts: en el lloc, en el menjar i en el cinema. Però tot amb la millor qualitat perquè tenim una cartellera que compta amb un dels millors ventalls del panorama nacional. I això ho tenim gràcies als més de 200 curts que ens arriben edició rere edició. Donem a tots ells les gràcies”.

Entre els guardonats, un pegolí, el director Sergi Miralles que, amb ‘Hidrólisis’ aconseguia el premi al millor curt de la Marina Alta i Baixa.




Un premi rebatejat com a ‘Mistela de moscatell’ perquè “és una beguda que ben definitòria de la Marina Alta i a més, se serveix a tot aquell que arriba al festival. Este premi, va explicar Poquet, “és una aposta del festival i no és un premi menor; així ho demostra el fet que el curt guanyador de l’edició passada va obtindre també una menció especial a Sitges”. ‘Hidrólisis’ segur que no arriba a Sitges perquè la seua temàtica no és exactament la que caracteritza al prestigiós festival. No obstant, el guió que va ser escrit allà pel 2010 no deixa de reportar-li bones notícies al seu artífex.




Sergi Miralles va recollir el guardó que està valorat en 100€ i una làmina de Quico Torres, agraint “el recolzament del festival al curt comarcal”. Sergi va dedicar este guardó al productor d’ ‘Hidrólisis’, Carlos Miralles, son pare.

La resta de premis del festival van estar per a:

– Premi d’honor o ‘Pastisset d’Or’ per al director de fotografia, John Cabrera.

_ Premi al millor curt en valencià/català o ‘Pastisset d’ametla peluda’ per a ‘Cuando todo pase’ de Suso Imbernón.

– Premi del públic o ‘Pastisset d’aiguardent’ per a ‘Democracia’ de Borja Cobeaga.

– Premi del jurat o ‘Pastisset d’ametla’ per a ‘Fallas 37. El arte en guerra’ d’Óscar Martín.

L’acte de lliurament va acabar fent pujar als premiats i a Jovi Lozano-Seser com a representants de la resta de curts de la Marina Alta i Baixa.




L’organització de Curt al pap manifesta sentir-se molt satisfeta “perquè per primera vegada tots els premiats han pogut assistir a recollir els seus premis i perquè el festival ha funcionat francament bé”. Així mateix, avançaven que ja comencen a preparar la 6a edició.
680 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!