El 4 de juny s’implanta la recepta electrònica a la Marina Alta

I, en general, a tota la província d’Alacant. Des de la Conselleria de Sanitat s’assegura que la recepta electrònica simplica els tràmits administratius i reduïx les visites al centre de salut, ja que els metges poden prescriure tractaments per a tot un any als pacients crònics.
Durant la reunió que l’alcalde de Pego, Carmelo Ortolà i la regidora de Sanitat van mantindre dimecres passat amb la Directora mèdica de la xarxa assistencial de Marina Salut, Patricia Marzal, el nou coordinador del Centre de Salut de Pego, Carlos Juan i la coordinadora d’Infermeria del Centre de Salut de Pego, Isabel Climent, es va informar de la imminent implantació de la recepta electrònica a la Marina Alta. La data d’implantació és el proper dimarts, 4 de juny.

Actualment la recepta electrònica, ja està disponible a les províncies de Castelló i València. El següent pas, que s’ha marcat la Conselleria de Sanitat és procedir a la seua implantació a la província d’Alacant en 2013. Durant la setmana que ve, es procedirà a la implantació d’este nou sistema al Departament de Salut Dénia.

Així, davant l’extinció del sistema de receptes en paper, dividit en tres colors: roig, verd i gris; quan entre en funcionament la recepta electrònica, es farà inventari de les existències que queden en cada centre d’estes i es notificarà a l’àrea clínica de farmàcia per a veure si es remeten a l’hospital per a la seua destrucció o esta destrucció es realitza directament en el CS.

Des de la Conselleria de Sanitat informen que “amb la recepta electrònica, se simplifiquen els tràmits administratius i, es reduïxen les visites al centre de salut, ja que els metges poden prescriure tractaments per a tot un any als pacients crònics. A més, s’afavorix l’ús racional dels medicaments, de manera que s’utilitzen quan siguen necessaris i no s’acumulen en casa, donant lloc a què estos caduquen i, per tant, s’hagen de tirar”.




El funcionament de la recepta electrònica és senzill per a la ciutadania i professionals sanitaris. A l’anar a la farmàcia, el farmacèutic recupera en l’ordinador tota la medicació que el pacient té pendent de dispensar només passant pel lector la banda de la seua targeta SIP i capturar el codi de barres de l’informe de tractaments vigents del pacient.

Per la seua banda, les farmàcies disposen en temps real de tota la informació sobre els medicaments del pacient, garantint d’esta manera, que a través de la recepta electrònica, els pacients crònics sempre disposen d’un envàs de cada un dels tractaments quan el necessiten.

Per a pacients desplaçats als que se’ls dóna el document d’inclusió o targeta cartó (que no porta banda magnètica) la farmàcia ha d’accedir als seus tractaments amb el pin del full de tractaments vigents i teclejant el número SIP.
787 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!