Beniarbeig obri un nou pont per als vianants i uneix una altra vegada al poble separat després de la riuada

En un temps rècord Beniarbeig ha tornat a unir a les dos parts del poble amb un nou i modern pont que substitueix al que es va emportar per davant el riu Girona en les inundacions del 12 d’octubre de l’any passat. En un temps rècord Beniarbeig ha tornat a unir a les dos parts del poble amb un nou i modern pont que substitueix al que es va emportar per davant el riu Girona en les inundacions del 12 d’octubre de l’any passat. Durant la jornada d’ahir la infrastructura es va obrir als vianants per a que els veïns puguen arribar al centre del poble, que és on es troben tots els serveis municipals, sense la necessitat de rodejar tota la vora del Girona fins arribar a la passarel•la provisional que l’exercit va instal•lar dies després de la catàstrofe.

En la inauguració van participar els representants de l’obra així com el Director General d’Infrastructures, Ismael Ferrer, el Diputat provincial Carlos Mazón i l’alcalde de Beniarbeig Luis Gil.

El cap de l’obra, l’enginyer Florentino Regalado, va explicar que “el nou pont ha costat 2’6 milions d’euros i falta fer-li la prova de càrrega que es portarà a terme en les pròximes setmanes”. Per a aquesta prova es col•locaran sobre el pont entre 8 i 10 camions de 30 tones cadascun per a comprovar la resistència.

El nou pot millora les prestacions hidràuliques de l’anterior ja que està suspès a l’aire, raó per la qual no té arcs ni columnes que el sustenten des de baix i des del llit del riu. D’aquesta manera les grans avingudes d’aigua no colpejaran mai la base del pont, com va passar el fatídic 12 d’octubre de 2007.
561 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!