Milers de persones arribades de diferents punts de la Comunitat han gaudit  del Carnestoltes 2019 a Pego

 

La programació del cap de setmana s’inicià divendres amb la festa de l’enfarinada en què els més menuts es donaren cita a la plaça de l’ajuntament per gaudir de la guerra de la farina amb el rei Carnestoltes, les sardines, la Vella Quaresma i la bruixa. I, a més, a més, de l’actuació del grup castellonenc Els trobadorets.

Al dia següent, dissabte, pel migdia, desenes de xiquets i xiquetes participaren en la desfilada infantil, que es va dur a terme des de la plaça de l’Ajuntament, fins al pla de la font. En arribar, el cantautor Dani Miquel els delectà amb la seua interpretació. I, també en tenien jocs al passeig Cervantes.

 

Pel que fa al Carnestoltes dels adults, la celebració gran es va dur a terme dissabte a la nit. Centenars de cotxes i autobusos van anar arribant a poc a poc per tal de participar en la festa als carrers de Pego. Un gran dispositiu de seguretat controlà els accessos al poble, així com els punts de major aglomeració de persones per tal d’evitar cap problema.

Unes cinc-centes persones disfressades es donaren cita al pla de la font, a partir de les onze de la nit per participar en la desfilada. Allí, un camió preparat per encapçalar el passacarrer amenitzà l’encontre amb la música del moment.

 

La desfilada començà passada la mitja nit. Els participants arribaren fins la disco-mòbil situada a la plaça de l’antic regne de València, on es van lliurar els premis del concurs de disfresses del 2019.



El primer tinent d’alcalde, Raül Tamarit, sigué l’encarregat de donar a conèixer el resultat:

Com acabem d’escoltar, en l’apartat individual el segon premi fou per a l’Ecce Homo de Josep Oltra. I el primer el guanyà Fernando Orihuel, qui anava disfressat, d‘espantaocells, tal com ens va contar:

En l’apartat de colles, el segon premi l’aconseguiren els donyets de Glòria Mengual. Les xiques del saurí van ser les guanyadores.

Els donyets van fer les següents declaracions a Ràdio Pego:

També vam parlar amb les xiques del saurí:

Una volta passat ja aquest concurs i la nit de Carnestoltes, només queda gaudir demà del Dia de la Crosta i dissabte, dia 9, de la Pinyata, per completar la programació del 2019.

1417 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!