Pego al·legarà a l’estudi d’impacte ambiental de la petició d’Oliva d’extraure quasi 900.000 m³/any d’aigua del pou Montaner

En aquest moment està a exposició pública l‘estudi d’impacte ambiental i documentació del projecte tècnic de l’extracció d’aigua potable del pou Montaner, presentat en desembre de 2018 per l’empresa Intercontrol Levante. El Projecte tècnic que acompanya la petició de l’Ajuntament d’Oliva a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer és de la Mercantil Aigües del Bullent S.A.

Hi ha un termini de presentació d’al·legacions obert que és de 30 dies hàbils a comptar des del passat 5 de gener, dia en què s’informava de l’inici de l’exposició pública en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana. L’Ajuntament de Pego ha anunciat ja la seua intenció de presentar-ne.

Segons s’indica en l’estudi d’impacte ambiental, la petició respon al creixement urbanístic previst en el Pla General d’Oliva, de 2010. Actualment Oliva extrau fins a 440.000 metres cúbics a l’any dels ports de les aigües, però, en relació al creixement urbanístic que marca aquest pla de 2010, en l’estudi s’afirma que el municipi veí necessitarà fins a 1.332.985,92 m³ d’aigua a l’any. És per això que ha sol·licitat a la Confederació autorització per a extraure fins a 892.985 m³ d’aigua a l’any del pou de Montaner, ubicat als peus de Mostalla.

Dimecres passat es va celebrar una reunió de la Comissió de l’Aigua de la Junta Rectora del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, en la qual es va tractar aquest assumpte. En representació de l’Ajuntament de Pego hi va participar la regidora de Medi Ambient i Urbanisme, Laura Castellà, amb qui hem parlat de la postura del consistori pegolí que hi va traslladar.
Demà dissabte, Pego Viu i la Unió de Llauradors, col·lectius que, com ha indicat la regidora, formen part de la Comissió de l’aigua del parc natural, tenen previst informar parlar de l’assumpte i de les repercussions que pot tindre l’extracció de més de 800.000 metres cúbics d’aigua del pou de Montaner sobre l’agricultura i la Marjal Pego-Oliva. Serà després de la presentació del llibre Clau dicotòmica i guia visual de la flora i la fauna de l’ecosistema litoral del sud de València i del nord d’Alacant, escrit per Fran Atiénzar i Mónica Palonés, acte que tindrà lloc a les 11 del matí, a l’Espai Veïnal.
751 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!