Elvira Cambrils aborda la “vida al meu poble durant la II república” en el seu nou llibre

Això és el que avançava la nit de divendres en el V Sopar Literari de Tardor que organitzava el Grup de Dones Cabal de Pego. Elvira Cambrils va explicar en la seua intervenció com es fa una escriptora, partint de la seua pròpia experiència i va confessar que “tot el que escric pretén fer feliç a algú.” “Elvira Cambrils és una dona que pertany a una generació de persones compromeses amb si mateix i amb la societat de la que formen part” així presentava Pau López, membre del Grup de Dones Cabal i presentadora de l’acte en aquesta ocasió a la convidada del V Sopar Literari de Tardor. Així mateix va destacar la seua esfera professional com a professora de filosofia “on des de fa anys dóna classes compartint amb l’alumnat els seus sabers i sabieses”.

Davant més de mig centenar de persones la presentadora de l’acte també va fer un repàs per la vida pública de la convidada d’enguany al V Sopar Literari de Tardor, ja que Elvira Cambrils a més de ser professora de filosofia és “militant d’esquerres i nacionalista” el que la va portar en el seu moment a ser “regidora de l’ajuntament de Pego, entre d’altres encarregant-se de la regidoria d’urbanisme”. Pau López també va destacar la vessant d’Elvira com a “defensora i amant de la seua llengua materna”, una qüestió que es pot apreciar fàcilment apropant-se al seu primer llibre publicat, ‘Mira’m Amor’.

L’autora mateixa, Elvira Cambrils, una vegada va prendre la paraula, va explicar “com es fa una escriptora” descrivint el fenomen a partir de la seua pròpia experiència. Contava divendres a la nit Elvira Cambrils que “abans d’escriure històries les contava i abans de contar-les, les escoltava.” I anava més enllà explicant que “el record vola a les nits d’estiu quan la meua germana i jo ens traslladàvem al mar, quan la televisió no era encara producte de masses…” en eixe ambient familiar la seua àvia prenia protagonisme una vegada la queia poqueta nit.

Ja en una època més actual, Cambrils explicava que “per a escriure una novel•la s’ha de ser com Atlas” en referència a la força que s’ha de tenir per a “sostenir un món sobre les espatlles durant mesos i mesos” i al fil d’aquestes explicacions desvelava l’autora de ‘Mira’m Amor’ que la propera història que ha abordat amb les paraules impreses com a protagonistes ha estat “la vida al meu poble durant la II república”, un treball que l’ha ocupada 4 anys, però que ha significat per a ella una “experiència extraordinària, un encontre amb el passat com mai havia somniat.” I que ha transformat el plaer per l’escriptura en passió.

Abans de finalitzar la seua intervenció, Elvira Cambrils, confessava a l’auditori company que “tot el que escric pretén fer feliç a algú”


420 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!