Zenit de la Festa de Moros i Cristians de Pego este cap de setmana

Hui, una de les novetats d’enguany, l’avançament a les 20h., de l’Entradeta, des de la Creu de Sant Miquel fins el pla de la font on totes les bandes interpretaran la marxa mora ‘Éxodo’ i la marxa cristiana ‘Cid’. Per la nit, la festa estarà a les càbiles. Dissabte, a les 19.30h., Entrada mora i cristiana que finalitzarà la filà capitana de 2015, Al-Garrapets. Per la nit, ball de moros al poliesportiu Cervantes. Diumenge, a les 12h., pallorfà a la càbila capitana.
La música que des de dijous i fins diumenge inundarà carrers i càbiles del poble de Pego són les marxes mores i cristianes i els pasdobles. Una música alegre, que transmet ganes de passar-ho bé i que ve irremeiablement associada a la festa de Moros i Cristians. Una festa que es va iniciar ahir dijous amb la inauguració de càbiles i que va seguir amb la XXIII Desfilada infantil de Moros i Cristians que enguany s’ha avançat un dia, al dijous. No obstant, l’èxit de participació tant de desfilants com de públic, va ser el mateix que la resta d’anys. Encapçalaven esta desfilada els i les joves d’Al-Garrapets, la filà capitana 2015.
Per la nit el ball de la capitania, enguany al Pla de la Font, feia les delícies de propis i estranys. Com cada any, un ball que deixa ben, ben alt el llistó per al que vindrà de festes de Moros i Cristians.

Este matí, la filà Al-Hagamba-Muza recuperava la Diana, un acte imprescindible en poblacions amb una gran tradició de Moros i Cristians i que, la filà feia temps tenia en ment tornar-la a realitzar. A les 7 d’este matí, a la plaça del Mercat i també a la plaça de l’Ajuntament, ho han dut a terme. Amb dos pasdobles, els components de la filà han seguit el ritme de la música i de les instruccions del capità per realitzar diferents figures al centre de la plaça.
Esta vesprada, una altra de les novetats d’enguany. L’avançament de l’Entradeta mora i cristiana. Esta es durà a terme a les 20h. Este avançament és la causa que la desfilada infantil es fera dijous i no divendres, ja que totes dues coincidixen en horari. La Junta Central de Moros i Cristians han decidit desfilar a les 20h i no a la mitjanit perquè la gent ho tinga més fàcil alhora de contemplar l’Entradeta.

Després de sopar la festa continua a les càbiles. Uns espais oberts a tot el món que es vullga apropar per estes dates.

Dissabte és el gran dia, l’entrada cristiana i mora, enguany a l’avantguarda les filades cristianes. A la rereguarda les filades mores i, tancant les tropes, la capitania, Al-Garrapets, amb el seu boato i el capità 2015, Jordi Aparisi Cardona.
Tot, a partir de les 19.30h. Amb la concentració d’esquadres a l’escola Pérez Ramos i la finalització a la part alta del passeig Cervantes. Comentar que, la JC ha obert enguany la tribuna de convidats per a veure l’entrada mora i cristiana a les associacions del poble. Per la nit, ball de moros i cristians al poliesportiu Cervantes amb La Pato i La Tribu.

I diumenge, al migdia desfilada informal de Moros i Cristians per acudir a la pallorfà popular que tindrà lloc a la càbila de la filà capitana, Al-Garrapets, al carrer Lope de Vega.PROGRAMACIÓ MOROS I CRISTIANS DE PEGO 2015:

DIVENDRES 3 DE JULIOL: ENTRADETA

A les 20.00 hores, ENTRADETA, concentració a la Creu de Sant Miquel, Carrer Sant Miquel, Capità Cendra, Sant Jaume, Sant Agustí fins al Pla de la Font. A la fi de la desfilada totes les bandes de música dels dos bàndols interpretaran la marxa mora “Exodo” i la marxa cristiana “Cid”
Al llarg de la nit, hi hauran revetlles en les diferents cabiles.

DISSABTE 4 DE JULIOL: ENTRADA MORA i CRISTANA

A les 19.30 hores.

Itinerari: Concentració a l’Escola Pérez Ramos, Carrer Carolina Sala, Carrer Sant Jaume, Carrer Sant Agustí, Pla de la Font, Passeig Cervantes.
L’ordre d’eixida serà el següent:

BANDERÍ DE LA JUNTA CENTRAL 

BÀNDOL CRISTIÀ:
FILÀ ARRAPADES
FILÀ ALBARDINS
FILÀ ALMOGÀVERS 
FILÀ INQUISIDORS 
FILÀ TEMPLARIES 
FILÀ ALGARADES
FILÀ CONQUERIDORES 

BÀNDOL MORO:
FILÀ BEDUINES
FILÀ COSCOLLS 
FILÀ AL HAGAMBA MUZA
FILÀ FEIXUCS 
FILÀ ALAÇDRACH 
FILÀ HA BEN SAHINES 
FILÀ AL-GARRAPETS capitania 2015

A les 24.00 hores BALL DE MOROS I CRISTIANS al Poliesportiu Municipal Cervantes, amb un cara a cara de les orquestres LA PATO i LA TRIBU.

DIUMENGE 5 DE JULIOL

A les 12.00 hores del migdia cercavila informal de totes les filades pels diferents carrers del poble, fins concentrar-se a les 13,00 hores a la Cabila de la FILÀ CAPITANA AL-GARRAPETS, al carrer Lope de Vega, on s’oferirà una PALLORFÀ POPULAR.

Per la vesprada hi haurà diferents activitats a les cabiles.
412 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!