Èxit de participació a la caminada en motiu del bicentinari de la Guerra del Francés

Dos parades clau mostren, en el primer acte homenatge als guerrillers de la Guerra del Francés, la importància de Pego en l’avanç de la guerrilla a la Marina Alta. L’acte va estar organitzar per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego.
Diumenge pel matí la plaça de l’ajuntament de Pego servia de lloc de reunió d’al voltant del centenar de persones interessades a conèixer la història de la Guerra del Francés i la importància de Pego en la mateixa. El sol va acompanyar la caminada en un dia fred.
Este acte, organitzat per la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego va ser guiat per l’estudiós del bandolerisme, Manel Arcos, qui marcava la primera parada de la caminada cantó del carrer Picadora, enfront del que va ser el Forn de Canet. I és que per eixes rodalies va es registrar el trobar el primer cos afusellat del que, tot apunta, va estar el primer enfrontament armat entre la guerrilla i les forces d’ocupació, on va morir Joan Mas. Este enfrontament és el primer del que s’han trobat dades manuscrites a l’arxiu de l’església de Nostra Senyora de l’Assumpció de Pego.
L’altra parada important de la caminada en motiu del bicentenari de la Guerra del Francés es va dur a terme al final del Calvari -per l’espai-, abans d’enfilar el camí cap a la Penya del Gat on va trobar “el quart cadàver dels guerrillers […] un tal Almela natural de Benetússer i membre de la partida liderada pel Campaner de Xàbia”, segons va relatar Manel Arcos. L’enfrontament que va tenir lloc a Pego es va produir a mitjan maig de 1813.423 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!