Veïns de Pego arrepleguen signatures contra un metge del centre de salut

Els pacients han presentat reclamacions pel tracte que reben del doctor Monera, que té la plaça des de fa un any. Amb aquesta acció volen fer arribar el problema, a través de l’ajuntament, a la Conselleria de Sanitat i que aquesta intervinga directament. De moment, la Direcció del Centre no ha aportat cap solució. Tot i que el Centre de Salut de Pego té una nova metgessa de capçalera des del 23 de gener de 2006, el que ha possibilitat baixar el nombre de pacients per metge i aconseguir una major eficàcia en les consultes, actualment i des d’un temps ençà, un fet insòlit s’està donant i és que molts usuaris que tenen assignat com a metge de capçalera al doctor Ricardo Monera estan demanant el trasllat de facultatiu.

Veïns i veïnes de Pego han iniciat en les últimes setmanes una arreplega de firmes en contra d’un metge del centre de salut. Els pacients, que ja han presentat reclamacions davant de la Direcció a través del servei “Atenció al Pacient”, sembla ser que no han obtingut, fins al moment, resposta. En la iniciativa mampresa ara, motivada pel tracte que reben per part del doctor Monera, els pacients es dirigeixen al regidor de Sanitat de l’Ajuntament, que en aquesta cas recau en la persona de l’independent Carmelo Ortolà, perquè intente trobar una solució al conflicte.

En l’escrit que els veïns i veïnes presentaran, una vegada signatss, al regidor de Sanitat de l’ajuntament els afectats exigeixen que “davant la situació d’indefensió en què ens trobem després d’haver realitzat en reiterades ocasions escrits a “Atenció al Pacient” i no haver obtingut cap resposta sobre la qualitat de l’assistència prestada i tracte al pacient del Dr. Ricardo Monera, pertanyent al Centre de Salut de Pego, ens veiem en l’obligació de presentar-li aquest escrit avalat per tots nosaltres perquè a través de l’Ajuntament, es procedisca a fer patent el malestar i la deficient assistència sanitària que estem rebent els assegurats que corresponen al cup de dit doctor o què en alguna ocasió ens ha atès en urgències.”

Les queixes dels veïns, per tant, se centren en què s’han sentit molestos en diverses ocasions per la forma en què el facultatiu els atén i afronta els problemes personals de cada pacient que els porta fins a la consulta. Els afectats es queixen, així, de cert desinterès i una forma de ser prou particular que no els fa agradable les visites al metge de capçalera que tenen assignat.

Segons sembla, aquest metge de família va aconseguir la plaça en el centre sanitari fa aproximadament un any. Pego no ha estat la seua primera destinació, pel que es dedueix que té a les seues esquenes anys d’experiència prèvia en el sector sanitari públic. Algunes fonts anònimes asseguren que no és la primera vegada que el Dr Monera té problemes amb els seus pacients.

Tot i les reclamacions que, durant el període de servei a Pego, els usuaris han complimentat, els fets demostren que la Direcció de l’àrea sanitària, de moment, no ha aportat cap solució o alternativa per a llimar les relacions en el centre de salut. Arribats a este punt, els veïns afectats han mamprés aquesta iniciativa pròpia. D’esta manera, l’arreplega de firmes pretén presionar, a través de l’ajuntament, a la Conselleria de Sanitat perquè s’involucre en l’assumpte i no els faça més traumàtica la visita al centre de salut.
791 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!