Valoració positiva de la III Trobada de joves


Uns 50 joves vinguts de tota la comarca es van donar cita el dissabte a Pego,
on tingué lloc la “III Trobada de Joves de la Marina Alta”, amb l’ objectiu
de traçar noves estratègies de lluita i implicació a la comarca.

L’ acte més representatiu de la jornada fou la “Taula Rodona”, en la que van
participar els distints col•lectius de la Marina. El tema central d’aquesta fou “Els joves de la comarca, mobilitzem-nos per la nostra terra”. El debat es va centrar en la problemàtica de l’especulació urbanística i la destrucció del Medi Ambient, amb les conseqüències ambientals i socials que comporta, com són l’augment del preu de la vivenda, la servilitat i precarietat en el món laboral, a més de l’atac continu i sistemàtic a la llengua, la cultura i la identitat.

En la mateixa es va parlar de la importància d’implicar a diferents sectors socials en la lluita pel territori, de construir noves estratègies i de secundar els moviment socials que comparteixen aquests mateixos objectius. En aquesta línia, es va apostar per assistir a la manifestació que el dissabte 3 de juny que ha convocat a València la plataforma Compromís pel Territori, entre altres convocatòries.

A més, es va parlar d’ implicar-se en la organització del Arrels’06, el 1r Aplec
pel Territori, que tindrà lloc a Xàbia el 18, 19 i 20 d’ Agost. “Arrels’06 aposta per conscienciar sobre la importància del territori i la seua defensa com a base de la identitat, i ajudar a construir alternatives al model turístic-especulatiu actual.

La Trobada de Joves va continuar amb un “dinar popular” amb tots els
participants, per a després seguir amb els actes programats, com teatre, tallers, projecció del documental “A Tornallom” sobre la destrucció en la pedania valenciana de La Punta, una xerrada al voltant del territori i l’especulació al País Valencià a càrrec de la escriptora Carme Miquel, com a component de Compromís pel Territori i Escola Valenciana. Durant la xerrada Carme Miquel va explicar, entre d’altres coses diferents visions de progrés i com construir una terra que puga seguir donant fruits en un futur pròxim.

La jornada va acabar amb un concert on van actuar els grups Epidèmia, Lilit i Dionís, Desgavell i Sva-ters, que tingué lloc en el poliesportiu municipal, amb gran assistència de públic.


363 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!