Vaga i concentració estudiantil a l’institut de Pego

La vaga ha estat convocada pel Sindicat d’Estudiants i la posterior concentració ha estat convocada per un grup d’estudiants del propi institut que no estan sindicats. Amb aquesta mobilització els estudiants volen defensar l’educació pública, l’autonomia dels centres i la retirada immediata dels plans de Bolonya. D’altra banda, el dilluns el Claustre de l’IES ‘Enric Valor’ va decidir per unanimitat adherir-se al manifest ‘Per la dignitat a l’ensenyament públic’.

Si la comunitat educativa en general està en peu de guerra –ja ho anunciàvem la setmana passada- per qüestions com l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania en anglès i la pressió de la inspecció sobre el professorat que la imparteix. Però també sobre altres temes que estan enquistats en l’ensenyament públic valencià reflectits en el manifest conjunt de la Plataforma per l’Ensenyament Públic sota el lema ‘per la dignitat a l’ensenyament públic!’ com “la concertació dels batxillerats, la imposició del decret de drets i dures de l’alumnat, el Pla Èxit, la no renovació de directors per motius ideològics, la imposició de currículums, la retallada d’hores d’algunes assignatures” i altres que se sumen als “barracons, masificació, manca d’acords de millora dels professorat interí o manca de personal docent i administratiu”. A aquest manifest extens i del que ja vam donar compte la setmana passada s’adheria el dilluns passat en una convocatòria extraordinària i d’urgència per unanimitat el Claustre de l’IES Enric Valor de Pego.

Però Educació té un nou front obert. Els estudiants també s’han aturat hui en una convocatòria general de vaga organitzada pel Sindicat d’Estudiants per tal de defensar l’educació pública, la retirada immediata dels plans de Bolonya i el decret d’enduriment de la selectivitat.

Des del Sindicat d’Estudiants expliquen que “aquests anys hem patit a tot l’Estat una privatització progressiva de l’educació pública. S’ha reduït la inversió mentre que han augmentat brutalment els diners destinats a l’educació privada-concertada (especialment als col•legis de l’Església catòlica).” I continuen en el seu manifest detallant que “aquests atacs no s’han donat només a les comunitats governades per la dreta (Madrid, Euskadi i País Valencià estan al capdavant en privatització), sinó també en aquelles governades pel PSOE. Per exemple, a Catalunya miren d’imposar la Llei d’Educació de Catalunya (LEC), una llei de privatització salvatge de l’educació.” És per això que conclouen que els diferents governs “miren de convertir l’educació pública en un negoci més del que treure beneficis suculents” i contra això demanen “una educació pública, digna i gratuïta ja que hauria de ser un dret universal i no una font de lucre per a uns pocs a costa de la majoria.”

A Pego a més d’haver-se adherit a aquesta convocatòria de vaga general, un grup d’estudiants de l’institut de Pego, no sindicats, han fet una segona convocatòria per a hui, una concentració davant les portes de l’institut de 12 a 12’30 per tal d’exigir tres qüestions que consideren importants en l’ensenyament públic i que va en consonància amb l’anteriorment dit. Han protestat per les subvencions a l’educació privada i concertada, l’autonomia dels centres i els plans de Bolonya, plans aquest últims que segons la major part dels estudiants “significa l’atac més greu a l’educació pública en els darrers vint anys i té com a objectiu expulsar als fills dels treballadors de la universitat.” Perquè expliquen que “qui vulga tenir un títol que facilite l’accés a una ocupació digna haurà de fer un Post-grau, que a més a més de tenir una prova d’accés pròpia, podrà costar fins a 3.500 euros”.

L’entrada en vigor d’aquestes mesures és diferent per a cadascun dels projectes, els plans de Bolonya es posaran en marxa d’ací a dos anys, la qüestió de la subvenció per als centres privats o concertats ja s’està produint i pel que respecta a l’autonomia dels centres, és a dir, que empreses privades intervinguen en la gestió dels centres educatius, els estudiants no estan segurs de quan començarà a aplicar-se, explicava Albert Aparisi.

Per a preparar aquesta concentració el grup d’alumnes de l’institut que l’han organitzada han informat a tots els delegats de classe perquè posteriorment informaren a la resta de companys i companyes.

Al respecte de com han trobat la informació per tal de preparar la concentració ha estat fàcil, assegurava Albert, ja que dominen el món del ciberespai, el que ha estat més complicat ha estat convocar i organitzar la concentració.


716 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!