Unanimitat al ple pegolí perquè la Conselleria recupere la concessió sanitària de la Marina Alta

Esta vesprada la Plataforma en defensa per la sanitat pública de la Marina Alta havia convocat una concentració davant l’Hospital de Dénia a les 18h., amb el lema ‘per una sanitat pública 100% ja!’. La subdelegació li ha denegat el permís per estar fora de termini el que ha provocat que es desconvoque la mateixa. D’altra banda, dimecres el diputat pegolí de Compromís Josep Nadal formulava dues preguntes a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública referides a incompliments de Marina Salut.
La sanitat de la Marina Alta torna a tindre el focus informatiu al seu damunt. Dimecres passat en les Corts el diputat pegolí de Compromís Josep Nadal formulava dues preguntes a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública referides a incompliments de Marina Salut sobre el plec de condicions del contracte que té amb la Generalitat per a la gestió de l’hospital de la Marina Alta i el seu departament de salut.




La finalitat d’estes preguntes era testimoniar les mancances sanitàries a la Marina Alta que portaven a Nadal «a demanar la reversió de la sanitat de la Marina Alta cap a una sanitat pública». A més, demanava que «mentre estem en el procés cap a la reversió cal exigir que es complisquen tots els punts del contracte ja que la gent de la Marina Alta ja no suporta més aquesta situació».

Ahir al ple ordinari de dijous es va debatre una moció presentada per Compromís en la mateixa línia. La de demanar el rescat de la gestió de la sanitat pública «davant la decadent situació de la sanitat a la Marina Alta». Admetia el portaveu de Compromís, Àngel Oltra, que «la Conselleria és nova, que ha canviat de color, però no per això hem de deixar de reclamar l’exigència que té esta comarca i que a totes llums hi ha una alarma». Recordava també que eixe rescat estava «al marc del Botànic i s’ha de complir, tot i que de moment pareix que estan paralitzats». La moció que era aprovada per unanimitat.




Entre els acords hi figuren, «exigir a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública un sistema sanitari universal, públic, gratuït, equitatiu, de qualitat i adequadament finançat» i «sol•licitar a la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública recuperar la concessió sanitària incorporant el nostre sistema a la gestió totalment pública».



El regidor de Sanitat, Carmelo Ortolà, que en este cas parlava com a portaveu de Ciutadans de Pego, va confirmar que «hi ha un malestar general». Comentava que quan es va produir el canvi de model —a gestió privada—, molta gent pensava que anava a ser diferent perquè tenien com a referència el bon tracte que rebien quan eren derivats a l’Hospital d’Alzira —també de gestió privada. No obstant, reconeixia que eixe tracte era dispensat perquè la Conselleria de Sanitat els paga per rebre pacients d’altres àrees de salut.




És per això que lamentava Carmelo Ortolà que «desgraciadament, a l’introduir empreses que comencen a fer negoci [amb la sanitat] es va en detriment de la salut de les persones i del personal que hi treballa» el que feia concloure el portaveu de Ciutadans que l’actual model «no està funcionant» i per tant donaven suport a la moció.

També li’n donava el PP. No obstant això, Javier Gascó declarava que «si es va fer eixe model que està ara es degué fer per abaratir costos i per a millorar». El portaveu popular manifestava que li era impossible de comprovar tots els punts que incomplia Marina Salut. De tota manera, demanava que, si es revertix el model, es faça un seguiment per comprovar que el model públic és efectivament millor que l’actual.




Els socialistes també mostraven el seu recolzament a la moció. Raül Tamarit recordava que «sempre hem defensat una sanitat pública i de qualitat».




També anunciava Tamarit que li havien remés una acord entre la plataforma en defensa de la sanitat pública de la Marina Alta i el socialista Ignacio Subías, la Vicepresidenta Mònica Oltra i l’exsíndic d’EUPV Marina Albiol. Tots tres signaven un document que enumerava les deficiències de la sanitat comarca i es comprometien, entre d’altres a «recuperar la gestió pública directa del departament sanitari de Dénia», «iniciar de manera immediata converses amb els representants dels treballadors i les treballadores […] per tal de restituir els drets laborals»; «el compliment escrupolós dels acords als que es va comprometre Marina Salut, pel que fa a completar la infraestructura de l’atenció sanitària als ciutadans i ciutadanes de la Marina Alta»; «a encetar dues auditories, una financera i una sanitària que aclarisca la gestió de l’empresa Marina Salud S.A.». Este acord refermava el vot afirmatiu dels socialistes pegolins.



D’altra banda, esta vesprada hi havia convocada, per la plataforma en defensa de la sanitat pública, una concentració a les portes de l’Hospital de Dénia, a les 18h., amb lema ‘per una sanitat pública 100% ja!’. Esta, però, ha sigut desconvocada per la Plataforma després que, cap a les 14h., Subdelegació de Govern els haja telefonat per comunicar-los que els negava el permís per a realitzar eixa convocatòria. Argumentava Subdelegació que la petició estava fora de termini.

Suggeria la breu nota remesa al mitjans de comunicació comarcals que des de Subdelegació els han comunicat a la Plataforma que, de continuar amb la convocatòria, els Cossos i Forces de Seguretat atendrien el compliment de la Llei Orgànica de Protecció de la Seguretat Ciutadana, més coneguda com a Llei Mordassa. Això els ha dut a decidir desconvocar eixa concentració.

750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!