Una dona de Pego mor per una hemorràgia interna que no va detectar l’hospital comarcal

El metge d’Urgències li va donar l’alta tot i que la pacient havia patit un fort colp al cap. La conseqüència immediata d’aquesta decisió, que l’endemà entrava en coma i es moria tres dies després.
Les negligències mèdiques no són sistemàtiques ni generalitzades, però són greus i s’han de denunciar per a evitar-les. Això és el que ha fet la família d’una veïna de Pego, Josefa Fillol Pérez, de 83 anys d’edat, qui va morir el passat 25 d’octubre per un hematoma subdural que quatre dies abans, quan les seues filles la van portar a l’hospital de Dénia, el metge d’urgències de l’hospital no va encertar a diagnosticar-li. Així ho va explicar ahir al diari Levante Pilar Sendra Fillol, que és una de les filles de la difunta. Va recordar que en la matinada del 21 d’octubre sa mare va caure en sa casa i es va colpejar el cap. Del tall que es va produir brollava abundant sang és per això que el seu marit i les seues filles no van dubtar a portar-la al Centre de Salut de Pego, on els metges van considerar que havia de ser atesa en l’hospital comarcal de Dénia. La dona presentava complicacions com la de prendre sintron (un anticoagulant).

Esta veïna de Pego va entrar en urgències a les 3.55 de la matinada. “El metge li va donar l’alta a les 4.45. Ens va dir que tot estava bé. Només li havia fet una radiografia cranial; no li va realitzar ni una ressonància magnètica, ni un TAC, ni la va tindre en observació el temps que era necessari després d’un colp d’este tipus”, relatava la seua filla.

Sembla ser que cap metge d’urgències tampoc va tindre en compte que la pacient va vomitar mentre la portaven a practicar-li la radiografia. Després tampoc van donar cap indicació sobre si podia continuar prenent el sintron o havia de suspendre el tractament, ja que el sintron és un medicament que serveix per a evitar la coagulació de la sang. “Únicament li van receptar trombocid i gel per al colp i paracetamol per si li feia mal el cap”, va recordar Pilar.

Quan van arribar a casa, les seues filles la van gitar. Ja llavors no estaven molt convençudes de com havien tractat a sa mare a l’hospital, entre d’altres coses perquè Josefa “tenia la cara inflada i moradenca i l’ull roig per un vessament de sang”. L’accidentada es va queixava constantment de mal de cap fins que va aconseguir conciliar el son. Malauradament ja no va despertar.A les 7 del matí del dia següent, va entrar en coma.

La van portar novament a l’hospital, on va ingressar a les 11 hores. Els metges ja van atribuir el coma a una hemorràgia interna agreujada pel sintron. Josefa Fillol va morir tres dies després a causa d’un hematoma subdural.

Les seues filles estan convençudes que s’ha comès una negligència mèdica i, de fet, ja han posat el cas en mans d’advocats. Els metges als què han consultat el cas els han assegurat que sa mare es podia haver salvat si, quan va arribar per primera vegada a l’hospital, el metge d’urgències li haguera practicat totes les proves -TAC i ressonància magnètica- que són obligades quan algú, i més una persona d’edat i amb tractament de sintron, pateix un fort colp al cap. Era llavors, segons eixos metges, quan s’estava a temps de realitzar una intervenció quirúrgica.
778 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!