Una conferència sobre màscares obrirà el període carnestolenc a Pego

‘Les màscares des de l’antiguitat fins els nostres dies’ és el títol d’eixa conferència que tindrà lloc el proper dijous, 24 de febrer, a la Casa de Cultura, per arrancar el període de Carnestoltes a Pego. La conferència serà impartida per l’historiador de l’art Adrian Espí Valdés. S’aprofitarà l’avinentesa per a entregar el premi del Concurs de Cartells de Carnestoltes.
La Regidoria de Festes obri la llauna del Carnestoltes el dijous, 24 de febrer, amb la conferència ‘les màscares des de l’Antiguitat fins els nostres dies’ que tindrà lloc a les 20 hores a la Casa de Cultura de Pego. La conferència serà impartida per l’especialista en art contemporani alacantí, Adrian Espí Valdés, membre de les Acadèmies de San Carlos, San Fernando i Sant Jordi, a més de ser el primer secretari de la Facultat de Filosofia i Lletres, Director de l’Institut d’Estudis Alacantins i Director de l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació Provincial d’Alacant.

Després de 35 anys de docència com a professor d’Història de l’Art, gran part d’ells a la Universitat d’Alacant, Adrián Espí, ja jubilat es dedica a investigar i escriure, majorment, sobre la història d’Alcoi, el seu poble natal, i les seues festes.

Aquesta conferència sobre ‘les màscares des de l’Antiguitat fins els nostres dies’ d’Adrián Espí Valdés, explicava el regidor de Festes, l’independent Ricardo Cabrera, pretén “reunir a gent de cara al Carnestoltes”. Serà, en paraules de Cabrera, “una espècie de pregó […] i una manera de donar-li un poc més d’importància a la festa, fer veure que el Carnestoltes no és només disfressar-se i beure, que hi ha més coses que engloben el Carnestoltes. Anem a donar-li també un enfocament més cultural”, sentenciava Cabrera.

Eixe mateix dijous, 24 de febrer, aprofitant la conjuntura, s’entregarà el premi del Concurs del Cartell de Carnestoltes que ha guanyat, per segon any consecutiu, José Antonio Garcia. A més, es donarà per inaugurada la mostra dels cartells finalistes d’aquesta convocatòria.

Seguint en el calendari, el dissabte 26 de febrer tindrà lloc la XXVI Baixada del Bullent que s’iniciarà cap al migdia al Pas del Bullent i finalitzarà ben entrada la vesprada al Blau del Galapatar.

Continuant amb actes al voltant de Carnestoltes a Pego el divendres, 4 de març, el torn és per als més menuts i les més menudes que eixiran des de les diferents escoles del poble per a mostrar les seues disfresses en passacarrer fins al Pla de la Font, la majoria d’elles.

Un dia després d’això, el dissabte 5 de març a les 11 del matí, podran continuar gaudint de la festa carnestolenca amb el contacontes que cada mes programa el Grup de Dones Cabal i que en aquesta ocasió s’ha coordinat amb la regidoria de Festes per donar protagonisme al Carnestoltes. Així, Patricia Picazo serà l’encarregada del contacontes del mes de març que s’ha denominat ‘els contes del carnestoltes’.

Patricia Picazo és una narradora oral que ella mateixa conta en el seu blog que va nàixer “un matí faller de març entre música i pólvora a la ciutat de la llum i de l’amor”. Des de menuda es va aficionar a espantar i a inventar mentides per a sorprendre a la seua àvia. Després d’escoltar centenars de vegades el conte del pastor i el llop va deixar de mentir. I fins ara, que es dedica (menys del que voldria) a contar contes estrafolaris, estranys i curiosos que ixen del veritable absurd, del que creu, està plena la vida. El regidor de Festes ressaltava de Patricia Picazo “és una especialista en contacontes a tota Espanya i tot i que és castellanoparlant farà dos contes en castellà i un en valencià”.

El dissabte 5 de març la festa grossa serà per la nit. En cada casa, a mesura que s’acoste la nit anirà animant-se l’ambient amb els sopars, la cerimònia de posar-se la disfressa… i per a les persones més matineres, la primera actuació de la nit de carnestoltes a Pego començarà a les 22:30 hores al Pla de la Font amb l’orquestra PATO DANIEL. La Daniel estarà sonant fins la 1 i mitja de la matinada, aproximadament. Moment aquest per a encetar el passacarrer que guiarà els presents fins al Passeig Michel on estarà esperant la música de les orquestres Montecarlo, Scream i Eufòria a més d’una macrodiscomòbil. Tot pensat perquè la gent s’ho passe bé.

Destacava Ricardo Cabrera que en el passacarrer hi ha una petita novetat que radica en la música que l’acompanyarà. Enguany no serà la banda de música, sinó que tocaran eixa nit diverses batukades i, encara per tancar, un grup de Pego.

El període carnestolenc finalitzarà el dissabte, 12 de març amb la celebració de l’estimada Pinyata que enguany comptarà amb l’espectacle de foc i música ‘Nit Màgica’ de Xarxa Teatre.

411 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!