Una associació nòrdica visita ‘Pego i les seues arrels. Rural i real’

Demà una quarantena de suecs coneixeran allò més destacat de Pego i el seu entorn, el parc natural de la Marjal. Una activitat coordinada des de la regidoria de Turisme, a través de la Tourist Info. Hi col·laboren l’associació d’ames de casa, encarregades de servir un esmorzar típic de Pego i l’empresa ‘Terra Natura’, qui els guiarà pels camps d’arròs.
Diumenge 175 els pegolins i les pegolines van conèixer un poc més del seu poble acudint a les seues arrels, a les muralles fundacionals de la vila. Un recorregut que va permetre assabentar-se de curiositats com que els carrers del casc antic no són d’impremta musulmana, sinó cristiana. O que l’església de l’Assumpció alberga al seu si un dels exemplars més rellevants de la Verge de l’Esperança, a més de la coneguda com a ‘Doble Verònica’. També que la decisió d’enderrocar dos de les tres portes d’entrada a la vila es va deure a qüestions de salubritat uns segles després de la seua construcció.Demà dimarts, una quarantena de suec, pertanyents a l’Associació Nòrdica de Suècia, visitaran bona part dels espais que diumenge visitaren els pegolins i les pegolines guiades per Arrels Marinades a partir d’una activitat organitzada per Atzaïla, Associació Cultural amb la col·laboració de la regidoria de Cultura. En este cas dimarts la regidoria de Turisme, a través de la Tourist Info, serà l’encarregada de mostrar allò més destacat de Pego als nouvinguts i les nouvingudes.
A les 10 s’iniciarà la visita a la Plaça de l’Ajuntament per a seguir, pel carrer Major fins la plaça de l’Ajuntament i visitar l’església de l’Assumpció i la Capella de l’Ecce-Homo. A continuació passejaran pels carrers del casc històric de la vila de Pego fins arribar al Portal de Sala, única entrada que roman de les antigues muralles i que forma part del recinte emmurallat protegit com a Bé d’Interés Cultural.

En travessar el Portal de l’Horta es dirigiran al magnífic edifici del segle XVIII que hui és la Casa de Cultura on podran contemplar, al seu pati, un testimoni de la muralla fundacional. A més, podran visitar el Museu d’Art Contemporani i el Museu Etnològic que alberga la Casa de Cultura.

A les 11h., al pati de la Casa de Cultura l’Associació Nòrdica podrà degustar un esmorzar amb dolços i salats típics de Pego elaborats per l’associació d’Ames de Casa. Després, al saló d’actes visionaran alguns breus audiovisuals sobre Pego i Les Valls. De vesprada ‘Terra Natura’ els farà una visita guiada pels camps d’arròs del parc natural de la Marjal.
551 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!