Un nombrós grup d’afectats s’han interessat per les conseqüències del pas del gasoducte per les seues terres

Aquesta vesprada, advocats tècnics d’AVA, oferiran una xerrada informativa, oberta a tot el món, per a tractar les implicacions del pas de la canonada de gas natural a Pego. Les partides que estan afectades directament per la conducció de gas natural són: Racons, Sort, Cabessols, Tossalet, Mondes i Sèquia.
El dilluns que ve, 22 de febrer, és el darrer dia per a poder al•legar al projecte d’Endesa per a dur fins a Pego gas natural. El gas natural és una font d’energia no renovable formada per una barreja de gasos que es troben freqüentment en jaciments de petroli, no-associats (sol), disolt o associat amb el petroli o en dipòsits de carbó. El gas natural o gas ciutat és aquell que permet substituir el gas butà o l’electricitat, per exemple, per a escalfar l’aigua.

Però totes les comoditats comporten inconvenients i en aquest cas el torn és per als propietaris i les propietàries de les terres per on està previst que transcórrega la canonada o canonades que duguen el gas natural fins a Pego. Persones o entitats que tinguen terrenys en les partides Racons, Sort, Cabessols, Tossalet, Mondes i Sèquia.

Des del moment en què l’Ajuntament de Pego va ser coneixedor del projecte i del període d’al•legacions va posar en marxa un dispositiu per a informar a totes les persones que es podien veure afectades pel projecte de subministrament de gas natural presentat per Endesa. I és que segons el regidor d’Agricultura i Medi Ambient “l’avisar a la gent del que va a produir-se […] no és cap mal”. L’Ajuntament va certificar les cartes que va enviar als afectats i ho van fer casa per casa “per a tenir les signatures de totes les persones que l’havien rebuda”, explicava el titular d’agricultura, que informava que hi ha una dotzena d’adreces mal remeses.

L’Ajuntament ja ha fet al•legacions al respecte, informava Andreu Dominguis, “perquè té camins i té parcel•les que li creuen”. L’al•legació però, assegurava Dominguis, que va més enllà i que es podria dir que és “en nom de tots i ja està feta”. I és que l’Ajuntament ha inclòs qüestions com els bancals que tenen canonades de reg pel seu interior o les indemnitzacions que s’han de pagar, entre d’altres.

Les al•legacions s’han de presentar o remetre, fins el dilluns 22 hi ha de temps, al Servei Territorial de l’Energia d’Alacant, situat a l’Edifici Prop Torre de la Generalitat, a la Rambla Méndez Núñez, 41, 5é

Per a complementar la informació que ja s’està donant des de l’Oficina Tècnica de l’Ajuntament de Pego, AVA ha organitzat una xerrada informativa per a tractar sobre el traçat que subministrarà gas natural a Pego, comentava Andreu Dominguis.

Vicent Dominguis, delegat d’AVA a Pego, explicava que aquesta xerrada serà impartida per Fenando Cardona, secretari de l’organització agrària, que és advocat i un altre advocat tècnic d’AVA. La proposta naix d’una demanda directa al mateix Cardona, per part d’un soci d’AVA afectat. La xerrada informativa està oberta a tot el món que estiga interessat en rebre informació sobre el futur gasoducte. La cita és aquesta vesprada a les 8 al Saló d’Actes de la Cambra Agrària.

426 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!