Un jutge d’Alacant denega a la Generalitat l’entrada a dues parcel·les de la província per a procedir a l’eradicació de la Xylella fastidiosa

Una resolució judicial ha denegat a la Generalitat Valenciana el permís per accedir a una parcel·la d’Alcanalí i altra de Beniardà, per tal d’eradicar la Xylella fastidiosa.

Va ser al juliol del 2017 quan es va detectar a les comarques de la Marina Alta, Baixa i el Comtat el primer brot del bacteri. En aquell mateix moment, s’inicià una batalla legal entre els afectats i la Conselleria d’Agricultura per tal d’evitar que es duguera a terme l’arrencada d’arbres sans que contempla el Pla d’Eradicació del Consell. Després d’aquest any i mig, un magistrat del jutjat número dos d’Alacant ha rebutjat la petició de l’administració i li ha denegat l’accés a dues parcel·les.

Segons ASAJA, l’auto considera que l’eradicació arrencant arbres sans és una mesura desproporcionada, i més tenint en compte que el protocol que s’aplica en llocs on la Xylella existeix des de fa anys, com les illes Balears o Itàlia, ha passat de l’eradicació a la contenció, de forma que només s’arranca els arbres infectats.

Des d’ASAJA Alacant s’ha manifestat que aquesta resolució dóna esperances pels agricultors afectats i senta un precedent molt important perquè posa de relleu que l’eradicació no és l’única opció per combatre la Xylella fastidiosa.

707 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!