Un fort colp de vehicle, la hipòtesi més probable perquè haja cedit el mur d’entrada de persones a l’aparcament subterrani

Anteriorment el cantó d’eixe mateix mur ja ha cedit dos vegades per la mateixa causa. Des de les regidories d’Urbanisme i Obres i Serveis, Alícia Siscar, ha avançat que s’està estudiant incorporar pilons davant el mur o pintar-lo amb colors cridaners per evitar que col·lisions. Este matí operaris municipals estaven reconstruint la paret caiguda.
La matinada de divendres a dissabte, al voltant de la 1.30h., un dels murs del passadís d’accés peatonal a l’aparcament subterrani de la plaça Antic Regne de València, va cedir. Va ser el mur exterior que dóna accés pel carrer Sant Lluís. La regidora d’Urbanisme i Obres i Serveis, Alícia Siscar ens ha explicat este matí que, totes les hipòtesi fan pensar que va ser un vehicle de dimensions mitjanes o grans que, fent marxa enrere, va pegar contra el centre del mur «perquè ha tombat pràcticament tota la paret».


Font:Ajuntament de Pego


En detectar-se es va procedir a telefonar a la policia local qui va acordonar la zona per la perillositat que suposava la caiguda del mur i també es va tancar la porta que dóna accés a eixa eixida. Així mateix, indicava Siscar, es va donar ordre perquè es «buscara el possible vehicle», ja que este es va donar a la fuga. Al que s’afegix que «ningú el va vore». Confirmava, però, la regidora d’Obres i Serveis que «el vehicle no ha aparegut». Si s’hagués identificat, el propietari «hagués pogut assumir les despeses de la reparació».
Durant este matí els operaris municipals han estat reparant el mur. Estos calculen que el més normal seria finalitzar hui les obres. D’altra banda, Alícia Siscar comentava que en dos ocasions anteriors ja han tingut un problema similar en el mateix mur, tot i que de dimensions més reduïdes, ja que només va caure el cantó. És per això que avançava que s’estan estudiant alguna fórmula per evitar que torne a passar el mateix. Apuntava la regidora d’Urbanisme la possibilitat de posar pilons davant el mur o pintar-lo de colors més cridaners perquè la gent el veja amb més claredat.
L’oficina d’Urbanisme descarta que la caiguda es dega a un defecte de l’obra. Confirma Siscar que «el mur és de la qualitat que correspon i té el gruix que li correspon». Així mateix comentava que s’ha mirat de fer un mur de formigó o amb varetes de ferro perquè siga més sòlid, però l’opció no és viable perquè es tracta d’un aparcament subterrani i no es pot foradar el terra perquè «es posaria en perill la impermeabilització de l’aparcament».
582 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!