Un detingut per la Guàrdia Civil de Pego en relació a l’operació en què es va recuperar abundant material agrícola

La persona en qüestió acumulava en una parcel•la de la seua propietat material divers i abundant relacionat amb el camp, a més de diversos vehicles agrícoles dels que s’havia denunciat la seua desaparició i que van ser identificats pels propietaris.
No és notícia que els robatoris al camp fa temps que estan a l’ordre del dia, és a dir, que són cada vegada més freqüents. Si el coure havia estat un focus d’atenció per als lladres, la revalorització del ferro, ha fet augmentar eixos robatoris. A Pego, darrerament, les partides pròximes a la marjal i a Racons han estat focus constants de robatoris, tan pel que fa a les casetes com a les explotacions agrícoles.

Per a evitar este tipus de robatoris la Guàrdia Civil va crear el grup ROCA que no fa massa temps va detenir a Pego a quatre persones relacionades amb la compravenda il•legal de cítrics. Però l’existència del grup ROCA no inhabilita el cos de la benemèrita a continuar actuant per a evitar els robatoris al camp. De fet, tots dos cossos formen part d’un Pla de Seguretat contra les sostraccions en explotacions agrícoles, un pla en què és fonamental la col•laboració ciutadana. I és que qualsevol veí que detecte algun moviment sospitós, pel terme o pel poble, no ha de tenir por de telefonar a la Guàrdia Civil per a advertir-lo, com tampoc ha de tenir por de denunciar els robatoris que patisca.

Fruit d’esta constància en la vigilància, la Guàrdia Civil de Pego recentment va identificar una persona sospitosa de ser l’artífex dels reiterats robatoris a les diferents partides del terme anteriorment anomenades. Dita persona solia transportar en el seu vehicle bastant material cap a una parcel•la de camp, que presumptament eren furtats. Diversos propietaris i agricultors de la zona, molts perjudicats pels robatoris, van informar la Guàrdia Civil que dita persona podia tenir relació amb robatoris anterior, una afirmació, però sense proves materials. Finalment, però, en registrar la parcel•la del detingut, es van poder identificar diversos vehicles agrícoles els quals, els seus propietaris, havien denunciat la seua sostracció a la caserna pegolina.

A més dels vehicles identificats, sota custòdia de la Guàrdia Civil encara queden molts altres objectes agrícoles per identificar:

– 6 portes de metall de grans dimensions, 2 de color metàl•lic, 2 de color verd, i 2 de color negre, de tancament de parcel•la.

– ‘Rotovator’ color verd, diferents apers agrícoles, motxilles de polvoritzar, escales de diferents dimensions i trams, gat hidràulic, allargadors, llistons d’obra, relles de tractor, programador de reg, suports de macetes, bomba manual d’extracció d’aigua, radial, jocs de peses de diversos quilograms, mangueres de goma d’ús agrícola i potables, ferramentes i cadenes.

Estos efectes poden ser reconeguts a la caserna de la Guàrdia Civil de Pego de 9 a 15h., de dilluns a diumenge.

El detingut va ser posat a disposició judicial a Dénia. La Guàrdia Civil de Pego al mes de febrer ja va detenir a 4 persones com a suposades autores de robatoris a casetes i explotacions agrícoles en les mateixes zones.
510 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!