Un agricultor cultiva una carabassa de 70 kg

El veí de Teulada assegura que l’hortalissa ha crescut
només amb el reg de la xarxa d’aigua potable i sense cap abonament Xé, quins bunyols menjarem!. És, sens dubte, un dels pensaments que se l’hauran passat pel cap a l’agricultor de Teulada que ha cultivat una carabassa que pesa 70 quilograms. El teuladí Pepe Buigues LLobell no va fer una altra cosa que plantar en el seu terreny de l’Andragó, a Moraira, unes llavors que li proporciona un altre llaurador de la localitat.


I d’elements químics res de res, segons confessa el mateix Llobell, ja que no ha utilitzat cap tipus d’abonament durant tot el procés sinó que només «la regava sovint amb aigua de la xarxa potable del poble».
La súper hortalissa, que mesura 70 centímetres d’altura per 148 d’ample, va ser sembrada a principis del mes de maig i en tan sols tres mesos i mig ha passat de llavor a 70 kg. Però no es tracta d’una excepció perquè en la mateixa branca ha aparegut una altra carabassa que té un pes de 20 kg. Amb tot, l’agricultor va assenyalar que en els 6 anys que porta cultivant estes carabasses mai havia tingut fruits d’esta dimensió.
Es tracta probablement de la carabassa més gran que s’ha cultivat mai en la comarca de la Marina Alta. No obstant i a pesar de l’impacte de les dimensions -la grandària importa i en els bunyols també- la carabassa de 70 kg de Teulada està lluny de la que Charlie Houghton, natural de New Boston (EUA) va cultivar en 2002. Aquella hortalissa pesava 606 kg i, com li correspon, encapçala el rànquing de la web calabazasgigantes.com.
307 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!