Turisme prepara la II Guia Gastronòmica de Pego

En aquesta ocasió la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Pego ha optat per extraure les receptes de les cuines més casolanes del poble, les regentades per les ames de casa de la localitat. S’espera que la guia es presente al mes de setembre.
Dissabte passat, al Mercat Municipal es reunien les ames de casa carregades amb els plats més suculents del seu receptari per tal de fer la boca aigua a qualsevol persona que s’hagués passat per allí. I és que si el gust, el sabor d’un plat és important, en aquest cas, la presentació també ho era, ja que es tractava de la sessió de fotos que il•lustrarà la II Guia Gastronòmica de Pego amb receptes prestades per les ames de casa.

La idea naix després de l’èxit de la I Guia Gastronòmica de Pego. La regidora de Turisme, la socialista Pepa Sendra, volia que en aquesta segona edició “fora més entranyable, més del nostre poble sols i vaig pensar que qui millor que les ames de casa que són les que cuinen tots els dies les que podien ajudar-me a què d’aquesta idea fer una bona guia gastronòmica”. Sendra augurava que la proposta “serà tot un èxit”.

La presidenta de l’associació d’ames de casa de Pego, Xaro Piera, assegurava que el que es veurà a la guia és “sorpresa, sorpresa”, però que la idea, presentada en una de les assemblees ordinàries de les ames de casa, va ser ben acceptada per les sòcies i d’ahí la col·laboració amb la regidoria de Turisme per a l’elaboració d’aquesta II Guia Gastronòmica de Pego.

No ens hem podíem anar sense saber més sobre els continguts de la futura guia, que ara comença a coure’s, després de tenir els ingredients necessaris, i és per això que no vam poder resistir la temptació d’esbrinar alguna cosa sobre les receptes que es podran contemplar i, posar en pràctica, en la II Guia Gastronòmica de Pego. Ens avançava la presidenta de l’associació d’ames de casa que hi ha primers plats, segons i postres. I anant un poc més enllà podíem descobrir que en la propera guia gastronòmica de Pego trobarem “especialistes en bunyols, en arròs al forn, en postres […]” i que a més estaran presenten receptes com “el putxero de polp, la caragolà, les cubanes…” i un llarg etc. Com per a fer-se la boca aigua només de sentir-ho.

La presidenta de les mestresses de casa destacava la guia com a un suport per a perpetuar alguns dels plats més representatius de la localitat.

Avançava la regidora de Turisme que la presentació de la guia s’espera que siga al mes de setembre, “per a què lluisca el que ha de lluir”, una presentació a la que espera que “acudisca moltíssima gent sobretot per elles, perquè s’han esforçat moltíssim i que ho han fet amb moltíssima il•lusió”.


418 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!