Tres reis mags per al Betlem de Pego

El pessebre gegant amb què compta Pego per a commemorar el naixement de Jesús, a partir d´enguany estarà visitat per Melxor, Gaspar i Baltasar, els tres reis d´orient que deixaran els seus presents d´or, encens i mirra als peus del Jesús. Tots tres van muntats a camell i són de tamany natural. Han estat dissenyats per l´artista faller pegolí Miquel Toledo. Una de les icones més representatives del Nadal és el Betlem. El pessebre amb el Jesuset, la Verge Maria, Sant Josep, l´ase i el bou. La festa que suposa per als més menuts anar a per musgo a la muntanya, col•locar cada figura, crear rius i muntanyes, enfarinar el paisatge, com si nevara… és similar a posar bombes de colors als balcons per a cridar l´atenció dels reis d´orient. Doncs aquesta festa que tan intensament viuen els més menuts i els no tan menuts, s´ha traslladat a la Plaça de l´Ajuntament, que des de l´any passat compta amb un Betlem, a tamany natural, que enguany amplia personatges.

Enguany tots els pegolins i les pegolines podran observar un canvi en el conjunt, perquè al Naixement que es va modelar a 2005 se li afegiran les figures dels tres Reis Mags d’Orient muntats a camell, tot això a grandària natural, com les figures que fins ara formen el Betlem.

Amb aquesta incorporació la Casa Consistorial de Pego segueix amb el seu compromís d´anar augmentant, any a any, les figures del pessebre, fins arribar a ocupar mitja Plaça de l´Ajuntament. L´objectiu és aconseguir muntar un Betlem de referència a la comarca, on la gent puga entrar en ell i observar l´escena del Portal com si d´un membre més del conjunt és tractés.

Els tres Mags estan construïts en fibra de vidre, la qual cosa permetrà suportar les inclemències del temps i evitar en la mesura que siga possible el natural desgast del temps. Les figures, que igual que les de l’any passat han sigut modelades exclusivament per a Pego, són obra de l’artista local Miquel Toledo qui ha gastat quasi dos mesos per a modelar-les, policromar-les i tractar-les amb vernissos per a aconseguir la millor conservació i una lluentor característica.

Per tal que el Betlem romanga intacte durant tot el temps que estiga exposat a la Plaça de l´Ajuntament es prendran les mateixes mesures de seguretat que durant el passat Nadal.

La gent haurà pogut observar els adornaments lumínics dels carrers centrals de Pego. La Regidoria de Festes ha decidit engalanar els carrers on s´ubiquen la major part dels establiments de la població perquè lluisquen encara més. Per la seua banda, la Regidoria de Serveis ha adornat el Passeig Reina Sofia i les rotondes d´entrada a Pego. A més, com la gent ja haurà pogut observar, s´ha col•locat la tradicional estrella de Nadal sobre la muntanya d´Ambra.453 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!