Trenquen i fan desaparèixer els pals per senyalitzar dos sendes de les muntanyes de Pego

El Centre Excursionista de Pego, responsable d’esta senyalització, lamenta profundament el fet que entorpix la feina que s’està fent de recuperació de la senyalística cremada pel foc i de promoció de l’ecoturisme pel terme de Pego. Coincidix que una de les dos sendes afectades, la senda de la Cova Blanca, és nova. Des del Centre Excursionista confien que no torne a passar.
En estos dies de Setmana Santa i Pasqua el Centre Excursionista de Pego i els amants del senderisme han rebut una dolenta notícia. Fa uns dies es confirmava que els pals que havien estat col·locats per a senyalitzar dos sendes per la zona del Calvari, havien estat trencats i els havien fet desaparèixer.
Socis del Centre Excursionista havien aprofitat la neteja de la senda del barranc de les Coves i de la nova senda de la Cova Blanca per a col·locar els pals on es posaran els senyals indicatius de les distintes rutes, situats a l’encreuament cap a la Figuereta. Estos, però, no estaven posats de qualsevol manera, sinó que havien estat fixats amb formigó perquè no vencen fàcilment. És per això que qui haja estat responsable de la seua desaparició, els ha hagut de tallar abans, el que duu a pensar si ha estat una acció premeditada.

Els panells amb el nom de les dos sendes ja estaven preparats. Ara, però, hauran d’esperar un poc més del previst a ser instal·lats. El Centre Excursionista de Pego haurà de tornar a posar els pals i després ja procedir a col·locar els senyals. Es calcula que la instal·lació començarà en unes dues setmanes ja que demà mateix, un bon nombre de socis del Centre viatgen fins a Gredos per recórrer la serra manxega.

El Centre Excursionista de Pego recorda que la seua tasca de senyalització la fa per estima a la natura i destaca que amb ella s’ajuda a promocionar l’ecoturisme i el coneixement de les muntanyes pegolines i de les Valls. És per això que des del Centre Excursionista lamenten i condemnen els fets ocorreguts i confien que no es tornen a repetir. També demanen que, si algú troba algun dels pals que anaven a sostenir les paletes indicatives, que es pose en contacte amb algun dels socis del Centre Excursionista de Pego.
512 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!