Totes les farmàcies de Pego secunden la vaga indefinida

Hui està de guàrdia la Farmàcia Llorca-Llorca, al carrer Ecce-Homo, 2. Així mateix es troba oberta la farmàcia de Pilar Mir Suay perquè, tot i que secunda la vaga la seua titular no està d’acord amb els serveis mínims decretats i obrirà dilluns, dimecres -quan li toca la guàrdia- i divendres. Les farmàcies de la Comunitat Valenciana estan de vaga per a reclamar al Consell que els pague la totalitat del deute que té contret amb elles.
Hui, 5 de novembre, és el primer dia de vaga de les farmàcies de la Comunitat Valenciana. Una vaga de caràcter indefinit, mentre les assemblees dels tres col·legis farmacèutics no voten el contrari. La finalitat d’esta vaga és pressionar a la Generalitat Valenciana perquè pague, a les 2.200 farmàcies de tot el territori valencià, la totalitat del deute, que ascendix a vora 600 milions.
A la pàgina web del Col·legi de Farmacèutics d’Alacant es pot llegir que “davant de les recents declaracions a la premsa d’alguns polítics, de les que pareix desprendre’s que han pagat el deute dels medicaments, els farmacèutics alacantins ens veiem en l’obligació d’aclarir:

1. Que no sols no s’ha pagat el deute, sinó que este s’ha incrementat en un mes més, la qual cosa ha agreujat el desabastiment de les oficines de farmàcia, cosa que només pareix preocupar-nos als farmacèutics.

2. L’administració valenciana ens deu els medicaments dispensats des del 16 de maig fins a la data.

3. No coneixem el cas de cap polític que estiga sense cobrar des d’eixa data. Que sapiguem tots cobren puntualment els seus sous.

4. Si els alacantins han pogut prendre els seus medicaments estos sis mesos és perquè els han pagat els farmacèutics i no l’administració que és qui té l’obligació de fer-ho, perquè per a això cobra els impostos.

5. Amb diferència, estem pitjor que en la resta d’Espanya.

6. Exigim un pagament immediat per a evitar el ja més que evident desabastiment i les seues conseqüències sobre la població.

Disculpen les molèsties. Esperem no haver de tancar les farmàcies”.

Un desig, aquest últim que no s’ha pogut complir. Només cal passar-se per davant d’alguna de les farmàcies de Pego per a veure les persianes tancades i els cartells que informen sobre el motiu d’eixe tancament.A Pego totes les farmàcies secunden la vaga. De fet hui al centre del poble trobarem tancades les farmàcies d’Encarnación Garrido i Ignacio Pascual Rovira. I és que la farmàcia de guàrdia establerta per a hui dilluns és la de Llorca-Llorca, al carrer Ecce-Homo.


Si veiem les farmàcies que obriran a Pego durant els dies de vaga podem veure que només dimarts i dijous hi haurà una sola, la de guàrdia oberta les 24h. La resta de dies laborables, dilluns, dimecres i divendres hi haurà dos obertes. La de guàrdia que obrirà 24 hores i una de suport que obrirà en horari comercial.

El fet és que, Ràdio Pego ha intentat posar-se en contacte amb les farmàcies que dimecres passat no tenien clar si secundarien o no la vaga i només ha pogut parlar amb Pilar Mir Suay. La titular de l’apotecària ha explicat a Ràdio Pego que secunda la vaga però que no està d’acord amb els serveis mínims decretats pel Col·legi de Farmacèutics i és per això que durant la setmana laborable tancarà només dimarts i dijous.

De cara al dimecres, Ràdio Pego intentarà esbrinar si les farmàcies de Ignacio Pascual Rovira i Encarnación Garrido Azpiroz també són del mateix parèixer que Pilar Mir Suay, ja que totes dues també obrin algun dia com si foren farmàcies de reforç.

Les farmàcies de guàrdia i obertes per esta setmana a Pego són:

– Dilluns, 5 de novembre: Llorca-Llorca, al c/ Ecce-Homo, 2, les 24 hores i Pilar Mir Suay, Passeig Reina Sofia12, en horari normal.

– Dimarts, 6 de novembre: Ignacio Pascual Rovira, al c/Ramon i Cajal, 20. 24 hores.

– Dimecres, 7 de novembre: Pilar Mir Suay, Passeig Reina Sofia, 12. 24 hores i Encarnación Garrido Azpiroz, a l’Avinguda Jaume I, 4. Horari normal.

– Dijous, 8 de novembre: Encarnación Garrido Azpiroz, a l’Avinguda Jaume I, 4. 24 hores.

– Divendres, 9 de novembre: Llorca-Llorca, al c/ Ecce-Homo, 2. 24 hores; Ignacio Pascual Rovira, al c/ Ramon i Cajal, 20. Horari normal i Pilar Mir Suay, al Passeig Reina Sofia, 12. Horari Comercial.

– Dissabte, 10 de novembre: Llorca-Llorca, al c/Ecce-Homo, 2. 24 hores.
419 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!