Totes les escoles d’estiu en marxa a Pego

Des del dia 1 de juliol les tres escoles d’estiu que s’ofereixen al municipi de Pego estan en funcionament. L’Escola d’Estiu que organitza la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i Les Valls, l’Escola d’Estiu Esportiva que organitza la regidoria d’Esports i l’Escola d’Estiu per a xiquets i xiquetes de 0 a 3 anys que organitza la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Pego.
L’inici del mes de juliol duu aparellat la posada en funcionament de les distintes escoles d’estiu que es desenvoluparan al llarg de tot el mes de juliol. Una oportunitat perquè els pares i mares que continuen treballant durant aquest mes puguen fer-ho sense haver de preocupar-se d’on deixar els seus fills i filles i una oportunitat per als xiquets i xiquetes per a conèixer altres xiquets i xiquetes amb els que no comparteixen aula, a més de dur a terme activitats diferents a les desenvolupades durant el curs escolar.

Ahir, Ràdio Pego es va apropar a les tres escoles d’Estiu que s’estan duent al poble de Pego durant aquest mes de juliol per a conèixer de primera mà el seu començament i els pilars bàsics de cadascuna d’elles. Començàvem per l’Escola d’Estiu que organitza la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego, l’Atzúvia i Les Valls i que està duent-se a terme al col•legi Rosalia Bondia. Anna Hernández, la coordinadora de Red 21, que, de nou, és l’empresa encarregada de dur a terme l’escola d’estiu de 2010, explicava que el lema d’enguany és ‘Un món de pel•lícula’, estructurat en cinc setmanes. “La primera setmana és la setmana de benvinguda. La segona setmana està basada en ‘Harry Potter’ on s’intenta potenciar l’autoestima de cada xiquet i xiquet. La tercera setmana el film triat és ‘Pocahontas’ per a posar l’accent en tot allò relacionat amb el mediambient. La quarta setmana es basaran en la pel•lícula ‘El jorobado de Notre Dame’ per a posar de relleu la igualtat i la discapacitat. Finalment, ‘Piratas del Caribe’, on a partir de la pel•lícula tractem la cooperació”.

Aclaria Anna Hernández que les pel•lícules senceres no es visualitzen a classe. A banda, els dos primers dies “s’intenta fomentar el grup” amb dinàmiques d’identitat.

Una de les activitats estrella és l’excursió, dos dies a la setmana, a la piscina descoberta.

Al voltant de 120 xiquets i xiquetes aquests mes de juliol que seran “educats a partir d’activitats lúdiques basant-nos principalment en les quatre valors que hem destacat”, comentava Hernández.

L’escola Esportiva d’Estiu, organitzada per la regidoria d’Esports de l’Ajuntament de Pego, que encetava ahir la seua segona edició, potser no tinga tants usuaris, ja que són al voltant de 33 xiquets i xiquetes matriculats, però l’objectiu, que és fomentar l’activitat esportiva i el coneixement ampli dels esports que es poden practicar es compleix amb escreix, tot i que de vegades resulte difícil, perquè volen practicar l’esport que més els agrada que sol ser el futbol o el bàsquet, majoritàriament.

Javier Morera, un dels monitors de l’escola esportiva d’estiu explicava que l’alumnat està dividit en tres grups per edats. El primer dia, ha servit per a conèixer-se uns als altres.

Els xiquets, segons l’observació del monitor, “estan responent molt bé” a les propostes presentades, tot i que confirmava Morera que estaven a l’expectativa de jugar als jocs que a ells més els agraden, com hem ressaltat abans.

Els esports als que jugaran al llarg del mes de juliol són variats, coneguts i més desconeguts, però tots importants en el món de l’esport.

Per últim els més menuts de la casa, els de 0 a 3 anys, també tenen l’oportunitat de gaudir de l’amistat d’altres xiquets i xiquetes. A l’escoleta d’estiu, que organitza la regidoria d’Educació, es proposa una continuïtat però intentant que aquesta siga “més lúdica, més dinàmica, més creativa i en este sentit fomentem més les activitats de joc i no donem tanta importància a la proposta pedagògica, tot i que si que la incloem”, explicava la directora de l’Escola Infantil ‘La Trilladora, Dolo Sendra.

El dia per als més menuts està dividida en tres grans fases. En la darrera fase del dia, “és on es fa la nostra activitat diària, que pot ser: contar contes, fer titelles, realitzar construccions, fer música, pintar una fitxa, o d’altres, sempre mirant les necessitats dels xiquets i xiquetes”.
574 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!