‘Terra de Pego. Mercat de la vila’, s’estrena amb èxit de públic i parades

Finalment van ser 42 estands els presents en la primera jornada del mercat de la terra al municipi. Dissabte de matí, milers de pegolins i pegolines acudiren a conèixer la varietat de productes que oferia esta nova iniciativa, que es durà a terme el 2n i 4t dissabte de mes al Passeig Cervantes. L’organització del mercat de la terra estava molt satisfeta amb la resposta obtinguda.
‘Terra de Pego. Mercat de la vila’ s’estrenava al Passeig Cervantes dissabte passat amb un temps primaveral que convidava a estar al carrer, gaudint del sol i la bona temperatura. Era com si s’hagués aliat amb ALMA i l’organització de la primera jornada del mercat de la terra a Pego. Cap al migdia la imatge que oferia el mercat era d’efervescència.


Cap a eixa hora també es presentava, a la part alta del passeig Cervantes, el nou disc de Lluís el Sifoner, ‘Cançons al riurau’, on es recullen 21 peces, algunes de nova creació i altres grans clàssics, com ‘Pepe Tono’. El Sifoner era el primer en donar l’enhorabona a la iniciativa del mercat. Dos eren les qüestions que hi destacava. D’una banda, «perquè els mercats de proximitat […] dignifiquen els llauradors i els artesans […]» i d’altra banda, «perquè els mercats de proximitats mouen diners locals i això és importantíssim, per tant, continueu amb este mercat i feu-lo funcionar».La impulsora del mercat de la terra a Pego, Sandra Mengual, comentava que dissabte va ser un dia «molt especial» i ressaltava que «el temps ens ha acompanyat» i confessava que «la gent està contenta i nosaltres tenim una alegria espectacular». Argumentava Sandra que «són els productes» perquè «els productes parlen sols i només cal provar-los. Hi ha productes de primera qualitat i sabem que el que estem comprant va a repercutir directament a la gent que produix el producte i això és el més important».


El límit que s’havia marcat l’organització del Mercat era acollir a 40 parades. Finalment, el dia de la inauguració de ‘Terra de Pego. Mercat de la vila’ la gent que hi va acudir va poder triar entre 42 parades. Informava la coordinadora de la iniciativa que ja estan elaborant un llistat per a futures jornades. Sandra Mengual, però, era cauta i, tot i l’èxit de la primera edició, declarava que «ara anem a vore com ens va i anem a vore les possibilitats reals per saber si podem ampliar o no» i, avançava que en la propera cita, el dissabte 14 de març, «vindran dos mercaders de Pego». Destacava que els mercaders del pobles «tenen prioritat» sobre la resta.Els productors i les productores que exposaven el seu material o els seus productes, molt variats: des de verdures, planters, olives, formatges, embotits, passant per taulells hidràulics, borses de mà, coixins, arracades i socarrats i acabant amb vi, cervesa o camisetes i xapes de la plataforma ‘Stop desnonaments’; tots i totes també es van mostrar contents d’esta primera cita amb el públic pegolí.
Entre els milers de pegolins i les pegolins que durant el matí van passar per ‘Terra de Pego. Mercat de la vila’ es trobava la regidora de Creama, Comerç i Turisme. Ràdio Pego va voler saber la valoració de Pepa Sendra al voltant de l’estrena del mercat de la terra pegolí. Sendra s’alegrava «moltíssim que haja tingut l’acollida que es veu». També comentava també la regidora que «és una iniciativa que temps que des de l’Ajuntament estàvem pensant-la i hi havia certes barreres que ens impedien portar-la a terme, però per fi, gràcies a una associació s’ha pogut fer i volem que perdure».

608 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!