Tere Escrivà i Encarna Rocher capitanes 2007

En un acte que pretén transmetre pau i harmonia entre les filaes i la societat; les darreres capitanes, mora i cristianes, Xaro Sendra i Rosamari Vicens i Maria Pilar Tasa, van passar el càrrec a les dones que enguany ostentaran el poder davant les diferents filaes mores i cristianes. A més, durant la gala es va donar el premi del cartell, guanyat per Daniel García Moragues. En una nit fresca de primavera al voltant de 400 moros i cristians van donar la benvinguda a les que seran les seues capitanes durant el darrer cap de setmana de juny de 2007. El segon acte de presentació que s´organitza des de la Junta Central de Moros i Cristians, des de l´any passat ha apostat per dur-lo endavant anualment. Amb aquesta presentació conjunta es vol, destacava la presentadora de l´acte Paqui, transmetre pau i harmonia a les filaes i alhora es vol transmetre aquests valors a la resta de la societat pegolina.

Per la seua banda, el president de la Junta Central de Moros i Cristians, Àngel Portes va destacar que amb aquest acte s´inicia el compte enrere per a la festa que tindrà lloc a finals de juny. Així mateix va agrair el treball que porten realitzant les filaes capitanes, que qualificar de satisfactori. Per la seua banda, el vicepresident, Jaume Mengual va assegurar que any rere any la festa de moros i cristians puja de nivell, aconseguint-se així el màxim objectiu.

Per a presentar a la nova capitana mora, de la filà Hal Bensahines, qui millor que l´anterior en el càrrec, Xaro Sendra. Qui va destacar del seu mandat, en 2001 l´arropada que es va sentir per tot el col•lectiu fester i per la seua filà en particular. Va assegurar que qualsevol Hal Bensahina podria ostentar el càrrec de capitana, però que millor que Tere Escrivà, a la que enguany tots hauran d´obeir.

Després de recórrer la catifa roja, Tere Escrivà, amb trage blanc de pantaló i jaqueta va pujar a l´escenari per a confessar com d´especial era eixa nit per a ella perquè oficialment era nomenada capitana mora 2007. Va afegir que se sent recolzada i que espera passar-ho millor o igual que la resa d´any que ix de mora, recordant que és una de les membres més veteranes de les Hal Bensahines.

Al seu torn, les capitanes cristianes que fa sis anys van ostentar el càrrec, Rosami Vicens i Mª Pilar Tasa, es van vestir de gala d´un negre rigorós per a honrar la futura capitana cristiana, membre fundadora de les Conqueridores. Feinera i voluntariosa, a la que se li agraeix, amb escreix la feina realitzada per a dur endavant aquesta capitania, Encarna Rocher.

Encarna Rocher, vestida amb tons ocres i de raso, va ser rebuda a l´escenari amb una pluja confetis de colors. Va confessar sentir-se orgullosa d´ostentar el càrrec i va agrair el suport de les membres de la seua filà i especialment, del seu home i la seua filla, que han fet possible que estiga enguany al capdavant de les filaes cristianes.

Durant l´acte també es va fer entrega del premi del cartell anunciador de les festes de Moros i Cristians 2007 que enguany ha estat per a Daniel García Morages i que consta de 600 euros.
377 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!