Tècnics europeus i responsables municipals de Bellreguard visiten el Parc Natural de Pego

Dins el programa ‘Parcs i Persones’ que té lloc durant aquesta setmana, des del 24 al 29 de gener de 2011. Part d’aquest programa s’ha dut a terme dins el mateix parc natural de la Marjal Pego-Oliva. El programa pretén ser un intercanvi d’experiències al voltant del medi ambient.
El passat mes de desembre informàvem que el Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva anava a col•laborar amb l’Ajuntament de Bellreguard en la preparació de les jornades que, amb motiu de la seua participació en el programa europeu Parcs i Persones, anava a tenir lloc a la comarca durant els dies 24 al 29 de gener de 2011.

En aquell moment es comunicava que la participació del Parc Natural ja va estar confirmada abans de que l’equip de participants de Bellreguard acudira al primer dels huit esdeveniments previstos en el programa i que va tenir lloc a Monteveglio (Itàlia) el passat mes d’octubre. I efectivament, avui mateix els participants al programa europeu Parc i Persones han visitat hui la marjal de Pego-Oliva per a comprovar la seua riquesa.

El programa que s’ha dut a terme aquesta setmana i que finalitza demà dissabte ha pretès ser un intercanvi d’experiències al voltant del medi ambient. Per això, donat que els parcs naturals són una mina de biodiversitat i ecosistemes i la seua vida es caracteritza i es desenvolupa en relació amb els pobles del seu voltant, la participació del Parc Natural de la Marjal de Pego-Oliva ha estat clau. El regidor d’Agricultura de l’Ajuntament de Pego apuntava a la importància de “poder testimoniar que la marjal és un parc natural on es pot cultivar i es poden fer activitats que s’han fet tota la vida”, ja que té zones de cultiu agrícola, de cultiu d’arròs, zones salvatges i unes aigües amb una qualitat excel•lent amb una gran riquesa d’espècies aquàtiques que, a més de permetre la pesca limitada també permeten l’estudi de les mateixes espècies. També la Baixà del Bullent una vegada a l’any. La caça en època d’alta i altres activitats complementàries.

Un altre dels objectius del programa ha estat el de potenciar el paper d’aquestes àrees naturals en la promoció d’estils de vida sostenibles en relació amb el medi ambient, el medi social, l’energia, la cultura, l’economia i el turisme. Aquesta vesprada, a les 16 hores, hi ha programada una conferència a la Casa de Cultura de Pego en relació a aquest tema.
336 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!