Tastos sobre el terreny del futur institut Enric Valor

Dilluns de matí i durant dos dies més s´han realitzat tastos geològics en els terrenys de l´actual camp de futbol del Clot on s´ubicarà el futur nou institut de Pego. Aquestes proves permetran saber les característiques del subsòl i marcaran la forma definitiva de les instal•lacions. L´Ajuntament espera que en pocs mesos comence a edificar-se el complex educatiu.
La setmana passada quan informàrem sobre l´inici de curs a l´institut, es posaren de relleu algunes deficiències que presenta el centre educatiu, com són la falta d´espai per a albergar la nova optativa d´informàtica, que ha suposat la instal•lació de dos aules prefabricades. Un altre problema constant comentat per la directora del centre, Lluïsa Parra, és la pèrdua de temps entre classe i classe a conseqüència dels desplaçaments entre pavellons.

La comunitat educativa i les Ampes fa temps que esperen la construcció del nou institut. Al respecte, aquesta setmana hi hagut moviments. Després d’una llarga espera, dilluns de matí començaren a realitzar-se els tastos geològics per a la construcció del nou complex educatiu de l’Institut de Secundària Enric Valor de Pego, uns treballs que han durant 3 dies i que ha realitzat l´empresa pública Ciegsa. Aquests tastos geològics són un pas previ, necessari i habitual per a saber les característiques del subsòl el que marcarà la forma definitiva de les instal•lacions.

Ciegsa, encarregada de la construcció del nou Enric Valor de Pego, ha sol•licitat a l’Ajuntament pegolí que se li remeta en el menor termini possible tota la informació gràfica sobre on es troben les connexions de qualsevol tipus de serveis en la parcel•la, tant connexions elèctriques, com aigua o telefonia. El consistori també s´ha de fer càrrec de retirar els béns materials que puga haver en la parcel•la, actual camp de futbol de El Clot. La data per a l´inici de les obres, de moment, però no se sap, segons afirmava l´alcalde de Pego, Carmelo Ortolà.

Els resultats dels tastos encara no se saben però depenent d´ells es definiran finalment les proporcions i característiques dels nous edificis que conformen el complex educatiu. Les expectatives per part dels tècnics són bones, tot i que s´ha trobat en una de les zones analitzades humitats, la procedència de les quals haurà de ser determinada. No obstant, aquestes no paralitzaran la marxa del projecte.

300 Visites

Deixa un comentari

Open chat
Hola!!