Taller d’orientació sociolaboral per a immigrants


Davant la demanda creada per aquest col•lectiu, la Mancomunitat de Serveis Socials i Turisme de Pego, L’Atzúvia i Les Valls, junt al Creama i CC.OO han elaborat un curs per tal d’informar i orientar sobre els aspectes bàsics alhora de trobar una feina. El taller es realitza hui i demà per la vesprada de 7 a 9.30 a la Casa de la Cultura de Pego.

La Mancomunitat de Serveis Socials ofereix un servei d’assessorament jurídic per a immigrants des de fa dos anys. Un advocat de CC.OO es desplaça cada quinze dies a Pego de 10 a 13.30 del matí per tal de poder aclarir dubtes d’un col•lectiu cada vegada més nombrós i important al nostre país.

És arrel d’aquesta experiència, adquirida amb els dos anys de funcionament, quan s’ha arribat a la conclusió que a la majoria de la població forastera el que més li preocupa i sobre el que més s’assessora, és sobre el món laboral.

El taller d’orientació sociolaboral per a immigrants va dedicat a tota aquella població immigrant que siga major de 18 anys i estiga empadronada en algun dels municipis que formen part de la Mancomunitat. En principi, tindran prioritat aquelles persones que presenten major dificultat d’inserció laboral o que es troben en precàries condicions laborals.

Un dels problemes que es plantegen al voltant del món laboral és la desinformació que existeix. Normalment, la informació que li arriba al col•lectiu immigrant és poc sòlida o molt bàsica, el que provoca que es produisquen abusos o malentesos, no poc freqüents. Per a millorar aquest aspecte, essencial per a una posterior integració social, s’ha comptat amb els agents adequats per aconseguir-ho.

El contingut del taller ha intentat cobrir totes les àrees bàsiques que és necessari conèixer per a obtenir les eines útils per accedir a un lloc de treball adequat al perfil presentat. Tècniques de recerca d’ocupació, autotreball i habilitats socials; aspectes bàsics en matèria i salut i riscos laborals; organització i defensa dels drets dels treballadors; aspectes bàsics de la legislació vigent en matèria d’estrangeria, serà el que es tractarà durant els dos dies que dure el taller. Hui i demà de 7 a 9.30 de la vesprada a la Casa de Cultura de Pego.

Un taller pensat per facilitar la millora de les condicions laborals. Aquest és l’objectiu principal. Atendre els nombrosos dubtes que la majoria de la població immigrant al voltant i donar les eines imprescindibles perquè sàpiguen moure’s dins el mercat laboral.


443 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!