Tallada la carretera del mar

El passat 3 de juny l’Ajuntament de Pego va decidir, per unanimitat, demanar a la Diputació de València minimitzar el perjudici de les obres de millora de la carretera del mar, que preveu el tall total del vial durant, suposadament, quatre mesos. La Diputació de València, a hores d’ara, encara no ha contestat eixa demanda. No obstant, l’empresa encarregada d’executar les obres, PAVASAL, ha decidit continuar amb l’inici de les obres. Des de l’empresa s’assegura que les obres que impliquen el tall total de la carretera tenen una durada d’un mes o mes i mig. Així, tot indica que aquesta no s’obriria al trànsit fins a la segona quinzena de juliol, com a molt prompte. L’alcalde de Pego es reunia aquest matí amb un responsable de l’empresa perquè senyalitzen convenientment les obres.
El passat divendres, 3 de juny es va dur a terme un plenari extraordinari i urgent a causa d’ un fax remès dilluns, 30 de maig, per la Diputació de València en el que s’informava a l’Ajuntament de Pego que el 6 de juny, anaven a començar unes obres per a la “reducció de la inundabilitat en la carretera CV-678 mitjançant elevació de la rasant per a reparació de danys causats per les pluges d’octubre de 2007” amb una durabilitat de 4 mesos, és a dir, fins al 6 d’octubre aproximadament, que comportaria, segons la informació remesa, el tall total de la via durant eixe llarg període de temps.

El problema principal que va observar l’Ajuntament de Pego al projecte és que les obres es produirien durant els mesos de l’estiu -mesos en què més afluència de trànsit suporta aquesta carretera.

Les obres s’escometrien per a evitar que tornara a inundar-se la carretera si es produirien unes pluges torrencials com les d’octubre de 2007 elevant el nivell de la mateixa i alhora deixant-li pas a l’aigua amb estructures de ciment com les que ja s’aplicaren en barrancs com el de Mostalla. Eixe és el projecte que es va presentar i que ha estat dormint “fins que hi hagut dotació pressupostària”, segons explicava l’alcalde en funcions, l’independent Carmelo Ortolà.

En el fax remès dilluns, 30 de maig, la Diputació de València detallava que l’elevació de la via serà de 40 cm i, “per a evitar l’efecte barrera, l’execució d’uns passos transversals de caixons de formigó”, informava Ortolà que plantejava que, “el que no quadra és que, per a una cosa que té un pressupost de 240.000 euros aproximadament, estiga la carretera quatre mesos, aproximadament, tallada. Quan tècnicament són faenes que es poden fer en un temps molt més reduït”.

Tot i l’acord plenari aprovat per unanimitat i remés en temps i forma a la Diputació de València, aquest matí l’alcalde de Pego baixava fins a la carretera assenyalada per comprovar si les obres havien començat o no i evidenciava el primer extrem. Informava Carmelo Ortolà que a hores d’ara la Diputació de València no ha remés resposta alguna a la demanda realitzada per la corporació pegolina. Afegia el primer edil que per part de l’empresa, PAVASAL, si que han tingut comunicació i han assegurat que “van a fer l’esforç d’acabar-ho quan abans. Per a ells és primordial el fet que es facen a estes altures perquè ja ho tenien tot previst”. Així les coses, avançava Ortolà, des de l’Ajuntament de Pego va a intentar-se que les obres provoquen el mínim de molèsties per als pegolins i les pegolines. Ho faran, de moment, demanant a l’empresa que senyalitze bé el tall de la carretera afectada per les obres. Posant senyalització a “l’eixida del poble” perquè els vehicles no hagen de pegar la volta una vegada ja a la recta de la marjal.

Confirmava l’alcalde que “este tall que està situat a la província de València, va a donar-nos un poc de malestar durant un temps, però espere que el més aviat possible es resolga i a partir de la meitat de juliol, puguem acabar l’estiu transitant per eixa carretera”.

De moment, haurem d’accedir al mar per la carretera general des d’Oliva o per la carretera del Verger.
426 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!