Sols el 30% de la cirera estava assegurada


Els municipis afectats pels danys en la collita de cireres estudien la possibilitat de sol•licitar ajudes oficials per a pal•liar les pèrdues. Els tècnics del segur estan recorrent els camps per a concretar la gravetat de la situació i fixar la indemnització que poden percebre els agricultors.
Al llarg dels darrers dies des de Ràdio Pego hem assistit al canvi dramàtic que ha patit la collita de la cirera que ha passat de ser excel•lent a demanar ajudes oficials. Les pluges registrades al llarg
de la setmana passada han acabat per arruïnar les varietats i ara s’està a l’espera del que poden donar de si els fruits més tardans.

Des de la cooperativa s’està a l’espera del veredicte dels tècnics del segur per a posicionar-se sobre el tema. Al voltant d’un 30% dels associats estan assegurats, si bé es tracta dels productors amb major quantitat de terrenys.
.
El temporal marí també ha arrossegat fins les platges de Dénia esta setmana més de 6.300 tones d’alga, una quantitat superior a l’habitual. En total s’espera que de 450 a 500 camions faran falta per a netejar les platges, sobretot a Les Marines.

D’altra banda, les demandes dels veïns i turistes d’un tram dels Marines ubicat entre el Blay Beach i i l’assagador de Llobell pareixen haver-hi trobat resposta a les seues demandes per a la regeneració de la platja, que l’any passat va perdre pràcticament tota l’arena. La Direcció General de Costes del Ministeri de Medi Ambient té previst desenvolupar un projecte per a regenerar aquest tram del litoral nord de la ciutat de Dénia amb l’abocament de 10.000 metres cúbics d’arena.
Aquest mateix any, residents de la zona havien constituït una plataforma en demanda de la dita regeneració, una reivindicació que han recolzat també per mitjà d’una campanya d’arreplegada de signatures.

399 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!