S’obri la finestra única per a atendre les reclamacions de responsabilitat patrimonial de Cadastre

Dilluns, dimecres i divendres, de 10 del matí a 13:30 hores, s’atendrà a les persones que vullguem presentar una reclamació de responsabilitat patrimonial tipus a Cadastre. La gent interessada ha de demanar cita a la planta baixa de l’Ajuntament. Només haurà de dur el DNI i dir el seu nom i cognoms. La finestra única es desplaçarà, un dia a la setmana a Monte Pego per facilitar els tràmits als residents que també es vegen afectats.
Avui l’Ajuntament de Pego ha fet efectiva l’obertura de la finestra única que té com a objectiu facilitar la presentació de reclamacions de responsabilitat patrimonial sobre les sobrevaloracions de la ponència de valors cadastrals dels anys 2008, 2009 i 2010. La base de dades informàtica que ha elaborat el departament d’Informàtica de l’Ajuntament de Pego amb l’ajuda de SUMA permetrà agilitzar la recerca de les dades cadastrals de cada persona que s’haja vist afectada per les sobrevaloracions i vullga reclamar a Cadastre, ja que només farà falta que presente el DNI i diga el seu nom i cognoms per a presentar aquesta reclamació tipus.

L’alcalde de Pego i responsable de la regidoria d’Hisenda reiterava que s’ha optat per la responsabilitat patrimonial perquè és la línia que s’ha seguit des del principi en el procés judicial contra la revisió de la ponència de valors i les seues sobrevaloracions, atenent l’assessorament dels advocats del cas. De fet, al sol•licitar la responsabilitat patrimonial s’està demanant un procediment de sol•licitud d’indemnització per danys o prejudicis causats pel funcionament normal o anormal de l’administració pública, com puga ser tota lesió que sofreisca la persona particular en qualsevol dels seus béns i drets.

Així mateix, Carmelo Ortolà reiterava la idea que l’Ajuntament de Pego considera “que qui és responsable és la Direcció General de Cadastre i els pegolins no tenen perquè pagar dos voltes el mateix, per molt que s’empenye el PP de Pego, perquè ja han pagat una vegada i ara el que ha fet malament la norma és el que és responsable dels seus actes i eixe és qui ha de pagar els diners”.

A aquest servei, que és totalment gratuït, s’accedirà amb prèvia cita. Les persones interessades a fer la reclamació patrimonial hauran de passar per la planta baixa de l’Ajuntament de Pego per a demanar cita o bé telefonar al 96 557 00 11. Amb aquest funcionament el que es pretén, explicava Carmelo Ortolà, és que “no hi haja cues, sinó que a la gent se l’atenga correctament”. De moment, cada torn disposarà de 15 minuts per a realitzar la reclamació. S’haurà de mostrar el DNI i identificar-se amb nom i cognoms.

Aclaria l’alcalde de Pego que, si les persones que reclamen, poden aportar la data en la que van pagar els rebuts de cadastre de 2008, 2009 i 2010, facilitaran la tasca de l’administració municipal. Les dates de pagament són importants perquè s’hauran de pagar interessos de demora pel temps transcorregut. De tota manera, Ortolà detallava que l’Ajuntament de Pego “té possibilitat de localitzar” eixes dates si les persones no les trobaren. Això sí, es ralentitzaria el procés.

Les reclamacions tipus estan redactades en castellà perquè van dirigides al Ministeri d’Hisenda, tot i això s’han traduït a l’anglès i l’alemany perquè els habitants de Monte Pego, majoritàriament, sàpiguen que és el que estan sol•licitant. A més, des de l’Ajuntament de Pego, es pujarà una vesprada a la setmana fins a la urbanització per facilitar-los la gestió a les persones de Monte Pego que també s’hagen vist afectades per la sobrevaloració de Cadastre.

També aclaria el primer edil que “aquelles persones que s’han apressat a seguir l’ordre del PP de presentar els documents per registre d’entrada –més de 300 a finals de la setmana passada-, […] rebran una contestació del seu escrit”. De tota manera, explicava Ortolà, que “qualsevol d’aquestes persones que vullga presentar la reclamació i que reconega que en el seu registre d’entrada no ha aportat totes les dades necessàries, donant-se compte que li les reclamaran i que haurà d’aportar-les, una gestió que està fent-se de forma automàtica des de l’Ajuntament de Pego, doncs, si aquestes persones volen demanar torn per a fer la reclamació tipus, són completament lliures d’emprendre les vies que vullguen per a reclamar”.

La finestra única està situada a la Plaça del Mercat nº13, passat el retén de la Policia Local i abans d’arribar a la nova seu de Ràdio Pego, on abans es cobrava la contribució o on ha tingut els últims anys la seu la falla Plaça i Natzaré. Recordem els horaris d’obertura: dilluns, dimecres i divendres de 10 del matí fins a la 1 i mitja de la vesprada.
445 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!