S’obri el període d’inscripció per a participar en la XXVI Baixada del Bullent

Aquesta nova edició tindrà lloc el dissabte, 26 de febrer. Les persones interessades en participar amb la seua barca poden inscriure’s en la planta baixa de l’Ajuntament de Pego fins el divendres 25 de febrer.
La data de la Baixada del Bullent fa temps que està fixada, però amb l’obertura del període d’inscripció la fa esdevindre realitat. I és que les Regidories de Festes i Medi Ambient ja han fet públiques les bases de la propera edició i, des de hui mateix i fins el divendres, 25 de febrer, les persones interessades a inscriure’s per a participar en la XXVI Baixada del Bullent ja poden passar per la planta baixa de l’Ajuntament de Pego per a sol•licitar-ho.

Les bases especifiquen que

1. Podran participar totes les embarcacions que hagen construït els mateixos participants, a més de les pròpies de la Marjal. No es podran utilitzar embarcacions propulsades a motor ni piragües.

2. Quedaran excloses les embarcacions fetes amb material contaminant que es disgregue a l’aigua, com per exemple el poliuretà o bidons que hagen contingut material tòxic.

3. Cada participant es farà responsable de retirar la seua barca quan finalitze el transcurs de la Baixada i, de no embrutar el riu ni voltants. Aquest punt és fonamental per a què en anys posteriors es puga seguir celebran aquest acte.

Fem un parèntesi per a recordar que en els seus inicis la Baixada del Bullent era celebrada per a d’una manera, més o menys festiva, netejar el riu Bullent i ensenyar a tota la gent que venia d’altres poblacions la Marjal de Pego-Oliva, base de l’economia pegolina d’aleshores. És per això que es vol continuar amb la tradició i més tenint en compte que el riu Bullent està al si d’un Parc Natural. Si se segueix celebrant la Baixada del Bullent és mantenint l’esperit de cura i conservació, en el millor estat i equilibri, la Marjal Pego-Oliva, un bé molt apreciat pels pegolins i les pegolines.

4. Es prohibeix la utilització de coets, petards o qualsevol material pirotècnic.

5. El jurat estarà format per veïns o veïnes de Pego.

6. La decisió del jurat serà inapel•lable. El concurs podrà quedar desert si el jurat ho considera pertinent.

7. S’atorgaran tres premis, amb els següents criteris:
1r: Premi a la originalitat de les construccions de les embarcacions.
2n: Premi a l’embarcació més ecològica.
3r: Premi a la millor disfressa.

8. La participació en aquest concurs suposa l’acceptació total d’aquestes bases. Qualsevol aspecte no previst que poguera sorgir se sotmetrà a criteri del jurat.

9. L’itinerari de les embarcacions serà el següent: Inici Pas del Bullent i final al Blau del Galapatar.

Les inscripcions es poden fer fins el divendres, 25 de febrer.
607 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!