S’inicien les II Jornades Gastronòmiques de l’arròs de Pego

La regidoria de Turisme i Creama de l’Ajuntament de Pego, en col·laboració amb 13 restaurants de del municipi, han organitzat les II Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego. Enguany es desenvoluparan els tres primers caps de setmana de juny. Els 13 restaurants oferiran menús a 15 euros i opció a menús infantils per 7’50 euros. Per a gaudir d’ells s’ha de reservar.
Hui es dóna el tret d’eixida a les II Jornades Gastronòmiques de l’arròs bomba de Pego, una iniciativa que reedita la regidoria de Turisme i Creama Pego, en col·laboració amb els restaurants locals. Seguint la filosofia amb que van nàixer l’any passat i, després del seu èxit, les Jornades gastronòmiques de l’arròs bomba de Pego volen donar a conéixer la importància i la versatilitat de l’arròs bomba pegolí i la qualitat de la cuina pegolina.

Enguany les II Jornades Gastronòmiques de l’arrós es desenvoluparan els tres primers caps de setmana de juny, començant el divendres, 31 de maig.
Cada divendres, dissabte i diumenge alguns dels 13 restaurants que participen en les II Jornades gastronòmiques de l’arròs de Pego, permetran als veïns i veïnes de la localitat, i als seus visitants, degustar plats d’arròs típics, com són la crosta, paella, arròs a banda o arròs negre, entre d’altres. Els menús especials tenen un preu de 15 euros i inclouen, a més del plat principal, entrants, postres, café i beguda. Però els restaurants de Pego han caigut en un detall important, i és que els caps de setmana se sol dinar o sopar en família i és per això que també han dissenyat menús per a xiquets i xiquetes per 7,50€, com destacava la regidora de Turisme i Creama, Pepa Sendra.
En la pàgina web http://www.pegoilesvalls.es i http://www.creama.org es publicarà el programa, i en les xarxes socials de Pego i Les Valls i de Creama Pego (facebook i twitter) anunciarà cada dia el menú i els restaurants que participen.

Per a anar fent boca, la regidora de Creama i Turisme ens posava alguns exemples del que es podrà assaborir durant les II Jornades Gastrònomiques de l’arròs de Pego: paella de verdura, crosta, arròs a banda, arròs de sèpia, arròs de boquerò i espinacs, arròs amb ànec, arròs caldós amb ànec i conill, rissoto… Els menús especials tenen un preu de 15 euros i inclouen, a més del plat principal, entrants, postres, café i beguda. Avançava Pepa Sendra que “11 dels 13 restaurants van a compartir el mateix vi blanc i el mateix vi tint que seran de denominació valenciana”. Amb este gest, els restauradors pegolins demostren la seua coordinació i les ganes de col·laborar per dinamitzar el sector.

Incidia Pepa Sendra en la importància de la reserva. Necessària perquè es tracta de menús especials, “i, perquè funcione la intendència de cuina i poder ofertar com cal i com esperen els clients” el que s’inclouen als menús especials de les II Jornades Gastronòmiques de l’arròs de Pego, han optat per les reserves prèvies.

Destacava de les II Jornades Gastrònomiques de l’arròs bomba de Pego, la regidora de Turisme i Creama que “no sols s’ha de fer l’arròs bomba o s’ha de vendre, sinó que tots l’hem de cuidar una miqueta […] és una cosa que ens diferencia de la resta de pobles i hem de mimar-lo, demanar-lo i fins i tot exigir-lo”.

Les II jornades gastronòmiques han de servir, en paraules de Pepa Sendra, “per a malcriar un poc el nostre poble i destacar els avantatges i les diferències que ens fan distints als del costat”. La regidora de Creama i Turisme animava als pegolins i les pegolines a fer-se còmplices de la iniciativa i aprofiten l’oportunitat de convidar a gent a visitar el poble per gaudir de la millor gastronomia.

Complementàriament a estes jornades, este dissabte 1 de juny el parc natural ha organitzat una visita guiada gratuïta a la Marjal de Pego on es visitarà la Muntanyeta verda i la zona del Salinar. Els telèfons per a inscriure’s són 96 642 32 05 i 679 19 52 27.
662 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!