S’inicia el taller ‘100 formes de trobar treball’

S’ha començat este matí a l’aula de formació de Creama i està dirigit a dones d’entre 16 i 45 anys. L’objectiu és que les dones que hi acudisquen recuperen el seu poder, la seua posició i la seua presència.
Fins el 16 de març 30 dones pegolines van a «millorar les seues habilitats socials», a «prendre consciència de la importància de saber buscar ocupació», a apreciar la «importància de la imatge personal en els treballs», van a «millorar les tècniques de comunicació i negociació», van a «desenvolupar actituds proactives», a «fomentar la creativitat i la innovació», van a tenir més eines per a aconseguir una millor «conciliació i empoderament», entre d’altres habilitats que estan incloses en el temari del taller ‘100 formes de trobar treball’ que s’ha iniciat hui.
El taller que es realitza a l’aula de formació de Creama Pego, situada al carrer Sant Agustí, és fruit d’una subvenció concedida a Cabal per la Conselleria de Benestar Social. Té un import de 3.000€, destinat íntegrament als honoraris del docent que impartix els tallers, José Vicente Soldevila Puchol, llicenciat en psicologia, insertador laboral i terapeuta en risoteràpia.

Les dones entre 16 i 55 anys són les destinatàries del taller ‘100 formes de trobar treball’ perquè, com assenyala l’informe anual del Ministeri de Treball i Assumptes Socials, de totes les persones que han abandonat el mercat laboral per raons familiars, el 92% són dones. I la taxa d’ocupació entre dones de 25 a 49 anys amb fills menors de 12 anys, respecte a la de dones i hòmens d’eixe tram d’edat sense fills és molt menor. Només un 26% de les empreses espanyoles complixen la Llei d’Igualtat d’Oportunitats entre dones i hòmens, i el 70% no compta amb cap dona en llocs directius.

El taller ‘100 formes de trobar treball’ s’integra, recordava el regidor d’Igualtat, José Merí, en “el I Pla per a la Igualtat d’Oportunitats entre dones i hòmens de l’Ajuntament de Pego, 2015-2016′, concretament dins de l’Objectiu Estratègic NÚM. 7 sobre relacions de gènere més igualitàries en l’àmbit de l’ocupació.

El curs s’inicia la setmana prèvia al Dia Internacional de la Dona Treballadora, és per això que el regidor d’Igualtat de l’Ajuntament de Pego, àrea que coordina el taller, reconeixia que el curs «és molt oportú» no només per la data, sinó sobretot «perquè vol aconseguir que les dones tinguen eines per enfortir-se i trobar feina».

José Soldevila, el professor del taller, indicava que el taller serà molt dinàmic, «a través d’una metodologia activa, participativa, amb diversió, amb entreteniment, però sense perdre de vista el veritable objectiu que és dotar-te de ferramentes útils i pràctiques perquè pugues ocupart-te o autoocupar-te». Alhora, però, destacava que «bàsicament [amb este taller] aspirem a tres coses que comencen per ‘P’: que les dones recuperen el seu Poder […]; que recuperen la seua posició […] i que recuperen la seua presència […]».

I com van a fer això? A partir de sis grans blocs:

– Com em veuen? Com em veig?
– Que puc fer amb el que sóc i amb el que tinc? Com viure el meu treball?
– Per què he de ser bona en el que faça?
– Com treballar per a mi mateixa.
– Conciliació
– Tècniques de recerca de treball. Este últim bloc a càrrec de l’Agent de Desenvolupament Local (ADL) de Creama Pego, Alicia Carbonell.
621 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!