S’informa sobres les dates d’inici de l’Hospital Comarcal

El gruix es produirà en la setmana del 12 al 18 de gener de 2009. UGT denuncia que el traspàs al nou hospital incompleix la legislació vigent. Fa menys de tres dies que la Junta de Personal de l’hospital comarcal coneixia el calendari de canvis que es produiran amb motiu de l’obertura del nou Hospital de Dénia (denominació que tindrà a partir d’ara l’Hospital de la Pedrera). Va ser el director del centre qui els va comunicar el calendari ‘definitiu’ de canvi d’ubicació de serveis i activitats a l’Hospital de Dénia, que, una vegada més es retarda respecte al calendari previst.

Segons la informació remesa per la Junta de Personal, durant la setmana del 15 al 21 de desembre s’iniciarà el funcionament de Serveis Centrals, que implica laboratori, radiologia i el que té a veure amb aquesta àrea. També es posarà en funcionament el servi de Consultes Externes, però no d’una manera completa, sinó parcialment. De moment el personal que treballarà a l’Hospital de Dénia serà aquell contractat directament per MarinaSalud, és a dir, personal laboral. Durant esta setmana la Pedrera continuarà funcionant amb normalitat.

La segona fase d’obertura es donarà la setmana del 22 al 28 de desembre amb l’inici d’una unitat d’hospitalització que serà utilitzada, o no, en funció de les necessitats, és a dir, si ha demanda, ja que s’intentarà evitar derivar pacients per al seu ingrés a d’altres hospitals o clíniques privades com està passant en l’actualitat. Durant aquesta setmana continuarà treballant només el personal contractat per MarinaSalud i a l’Hospital de la Pedrera es continuarà funcionant amb normalitat.

La tercera fase d’obertura del nou hospital comarcal ja es trasllada al nou any. Durant la setmana del 5 a l’11 de gener de 2009 s’iniciarà el canvi de lloc del personal estatutari, és a dir, el personal fix i interí depenent de la Conselleria de Sanitat, assignat a Consultes Externes, Cirurgia Menor i Cirurgia Major Ambulatòria. A més, en aquest període es produirà l’obertura de la segona unitat d’hospitalització.

La quarta fase tindrà lloc en la setmana del 12 al 18 de gener de 2009 on es produirà el canvi del gruix de l’Hospital de la Pedrera al nou hospital, és a dir, que es traslladarà pràcticament tot, incloent-hi les Urgències, un canvi aquest que està previst per al dia 15 de gener.

Segons informa la relació de dates enviades per la Junta de Personal, a 31 de gener de 2009 està prevista l’amortització dels llocs de treball ocupats per interins que no siguen reserves de llocs de treball, és a dir, supervisors, comissions i alliberaments que es mantinguen, els quals continuaran però ubicats on corresponga estar el titular de la plaça. Els que hagen decidit continuar com a laborals no caldrà que esperen al 31, ja que podran sigmar amb MarinaSalud una vegada estiguen treballant a l’Hospital de Dénia.

Des de la Secció Sindical de la Unió General de Treballadors, es va lamentar ahir la falta de concreció per part de la Conselleria de Sanitat i MarinaSalud davant l’imminent trasllat al nou hospital. Asseguren des d’UGT que “davant este procés de privatització i la desinformació que hem sofert els professionals i els ciutadans degut a la complexitat i diversitat de situacions socials i laborals, UGT, sindicat majoritari en la mesa sectorial de sanitat de la C.V., manifesta la disconformitat en el modus en què s’ha gestionat tot el procés”. D’altra banda, explicaven que els acords no s’han dut a terme “en el forum on legalment correspon, que no és un altre sinó la mesa sectorial de sanitat”.

407 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!