“Seguiu amb nosaltres de festa, que és el que ens agrada”, són paraules del capità cristià Inquisidor Javier Serrano

Aquestes declaracions les feia en acabar el concert oferit per La Unió Musical de Tàrbena per a presentar la composició de David Pont, ‘Als Inquisidors 94’, feta especialment per l’ocasió.
Els Inquisidors, com la majoria de filaes cristianes i mores, sempre han estat molt lligades a la música festera. Una bona mostra és el relat que feia el president de la filà, Pascu Vicens, dissabte passat per la vesprada al pati de la Casa de Cultura de Pego en el que recordava que “els Inquisidors el 1999, com a capitans, vam editar un cd de música festera anomenat ‘Ja Baixen’. Sis anys després, en la capitania del 2005, els nostres amics de La Unió Musical de Tàrbena […], ens varen dedicar una marxa cristiana anomenada ‘Capità Inquisidor’. Enguany i com a capitans del 2011, els mateixos amics i, sobretot, el company David Pont, també ens han dedicat una nova peça; una marxa cristiana anomenada ‘Als Inquisidors 94’, any en el que es va fundar la nostra filà”.

Aquestes paraules, l’Inquisidor Pascu Vicens, les deia en el marc de la presentació de la nova peça composada especialment per l’ocasió, per a la tercera capitania que afronta aquesta filà cristiana de pocs membres, però de molta gana de festa. Si ‘Capità Inquisidor’ va estar composada per Miquel Tomàs Reig. ‘Als Inquisidors 94’ ha estat composada pel jove músic David Pont Ripoll que assegurava, al pati de la Casa de Cultura, abans que la peça fora escoltada pels propis Inquisidors, que composar-la “ha estat una experiència única perquè mai havia escric cap peça; és la primera” i per aquest fet, David Pont desitjava que “realment us agrade” i afirmava haver-la fet “amb molt de carinyo per a la filà Inquisidors i per a Serrano, el capità cristià d’enguany”.

El concert de cinc peces que va tocar La Unió Musical de Tàrbena va estar dirigit pel jove Víctor Vallés, qui va cedir el lloc de director, una vegada acabat el concert, al mateix compositor de la peça estrenada, David Pont, perquè la dirigira ell mateix. Així sonava:

Acabava l’acte el capità cristià Inquisidor 2011, Javier Serrano, que es manifestava “encantat que en la meua capitania hagueu fet esta composició”, alhora obria les portes de la filà a què “seguiu amb nosaltres de festa, que és el que ens agrada, que estigueu amb nosaltres”.

Si no passa res, el dimarts 28 de juny, Inquisidors i Feixucs visitaran els estudis de Ràdio Pego sent convidats del programa ‘Taula Oberta’, de 13 a 14h.

594 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!