Saül Ortolà no creu que prospere la denúncia de la Policia Nacional

Sobretot pel revol mediàtic i pel recolzament polític de s’ha despertat al seu voltant. Ràdio Pego parlava amb el protagonista mediàtic del cap de setmana.
Este cap de setmana un jove pegolí es convertia en protagonista mediàtic després de ser denunciat per un Policia Nacional que escoltava el President Fabra en la seua visita al betlem de la Catedral de València. Explica Levante-EMV que “encara que la polèmica llei de Seguretat Ciutadana que prepara el govern de Mariano Rajoy encara no ha entrat en vigor, els participants en protestes ja senten el seu setge cada vegada que intenten expressar el seu descontent. Açò s’ha vist accentuat en les últimes setmanes (després del tancament de RTVV), sobretot en l’entorn del president Alberto Fabra. Allà on va el cap del Consell es troba mínim un parell de desenes de manifestants. La setmana passada uns policies van entrar en un col•legi de Xàtiva perquè els xiquets havien cridat Fabra que dimitira; esta, els agents que acompanyen en els actes públics al president han denunciat un jove per proferir «insults com ara lladre», segons resa el document de la falta”.
Eixe jove és el pegolí Saül Ortolà, portaveu d’Esquerra Pego. Ràdio Pego ha conversat amb ell este matí per conèixer de la seua mà els fets ocorreguts. Explica Ortolà, que als voltants de la Catedral de València hi havia gent de la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència, treballadors de RTVV i que ell estava parlant en la portaveu de la plataforma i, “en el moment en què entra el President, estaven els treballadors de RTVV i altra gent a un costat de la porta de la Catedral; jo em quede sol i enmig hi havia un passadís de policies. En el moment en què passa el President li dic: «Dimiteix, lladre!», i això és el detonant que la policia es gire, m’identifique i em demane el DNI”. Defensa el pegolí que el que li va dir a Fabra “no és delicte […] perquè són fets consumats. No és ningun insult”, conclou Saül Ortolà.

Saül Ortolà manifesta que Fabra “és el responsable de moltes injustícies que s’estan fent. D’unes decisions que estem vivint els ciutadans i que no ens mereixem” i que “està prenent unes decisions que no estaven en el seu programa electoral”, per tant, defensa que “reclamar la dimissió de Fabra és un acte de dignitat, no un delicte”. Pel que respecta a la denominació de lladre, Ortolà argumenta que “durant 18 anys el PP ha saquejat tot el que ha pogut en les institucions valencianes” i enumerava com a exemples RTVV, Ciutats de les Arts i les Ciències, la Ciutat de la Llum a Alacant, Brugal, Gürtel, la visita del Papa i l’aeroport de Castelló.

Explica Levante-EMV que “el document que va rebre Saül, «igual que altres que s’han fet esta setmana», expliquen les fonts coneixedores del cas, implicarà ara una citació o bé del jutjat o de la Delegació del Govern. «Segurament serà d’esta última, ja que perquè siga dels jutjats ha de ser el mateix Fabra el que vullga denunciar, al tractar-se d’un tema d’injúries», expliquen esta fonts.

D’esta manera, possiblement la delegació que dirigix Paula Sánchez de Lleó haurà de considerar esta denúncia i «tal vegada ocasione una multa d’entre 300 i 6.000 euros», segons les últimes accions d’este tipus que s’han motivat en la C. Valenciana en els últims moguts temps. També es va identificar diversos treballadors de RTVV”.

Per la seua banda, Saül Ortolà, preguntat per Ràdio Pego sobre si creu que es tramitarà la denúncia, considera que no és massa possible. Comentava que “he rebut recolzament de pràcticament tot l’arc parlamentari, excepte el PP […], però, sobretot per l’expectació mediàtica que ha creat no crec que prospere cap denúncia ni cap sanció”.
665 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!