S´aprova l´esborrany definitu de l´RPT

Des del 1992 els treballadors i treballadores de l´ajuntament de Pego han intentat que s´aprovara una Relació de Llocs de Treball, és a dir, una requalificació de llocs, una major independència dels poders polítics de torn i una millora salarial, entre d´altres. Des de 1992 només s´ha pujat l´IPC anual als sous dels funcionaris municipals. Molts són els punts que es van pujar ahir al plenari ordinari del mes d´abril. Tot i això avui només tractarem un d´ells, l´aprovació de l´esborrany definitiu del que serà la nova relació de llocs de treball dels i de les funcionaris de l´ajuntament de Pego, que des de 1992 està intentant dur-se a terme.

L´RPT que es va pujar ahir a plenari no és el final del procés que des de fa tres anys està en marxa, sinó que després d´aquesta aprovació provisional els i les funcionaris tindran uns 15 dies per a saber com s´han resolt les seues anteriors al•legacions, així com també podran tornar a al•legar.

L´RPT és un instrument legal que permet que els llocs de treball que existeixen a l´ajuntament de Pego siguen requalificats, és a dir, que s´actualitzen les tasques laborals que cada funcionari realitza en funció de la demanda. Així mateix, segons explicava el portaveu del grup nacionalista, Joan Carles Cambrils, l´RPT també assegura que els funcionaris puguen tenir independència de criteri a l´hora de treballar, així com que desenvolupen la seua tasca sense pressions o condicionaments polítics.

Una de les àrees que toca l´RPT és la salarial. Una vegada s´aprove definitivament la relació de llocs de treball es disposa de 4 anys per a incrementar els salaris fins a igualar-los al nivell de vida actual. Es calcula que per al període de 2006 i 2007 l´increment suposarà 635.000 euros.

La socialista Ana Aparisi va explicar breument el temps que porta caminant aquesta RPT, que finalment s´ha negociat amb el sindicat CC.OO. Va destacar que aquest instrument laboral estarà ahí, però continuarà en el futur i permetrà blindar els llocs de treball i evitarà el maltractament a les persones que fan la seua feina a l´ajuntament.

Per la seua banda, l´alcalde, Carmelo Ortolà, va indicar que és un mecanisme molt complex i és per això que s´ha tardat tant en treu endavant. En la seua intervenció va posar com a exemple de precària situació a la Policia Local de Pego, la pitjor pagada de tota la comarca i que ara millorarà la seua situació.

D´altra banda, i aprofitant el tema de la RPT i que afecta als drets dels treballadors de l´ajuntament, el regidor nacionalista Pau Folqués, va recordar el cas de l´expedient tramitat a l´arquitecta municipal, Ester Revert i va demanar a l´alcalde que se li retire l´expedient.

El socialista Rafel Moll va considerar que no era un problema que s´hagués de tractar en el punt de l´RPT, que va valorar com a molt positiva i va recordar l´esforç que ha costat.

Per la seua banda, Ortolà en al•lusió a la demanda de Folqués no es va pronunciar perquè està en vigor un contenciós. Tot i que va afirmar que es va prendre la decisió en unes circumstàncies molt complexes, tot i que no especificar-se.

Al plenari, com s´ha assenyalat al principi es van tractar molts altres temes com són modificacions de crèdit i reconeixement d´aquests, que impliquen un gruix de 64.000 euros destinats a pagar factures de la legislatura anterior. A més es va modificar l´ordenança reguladora de la taxa per a l´expedició de llicències urbanístiques per a evitar problemes interpretatius i que grans empreses forànies intenten pagar menys. També s´ha concedit la llicència d´obertura del quiosc del passeig del Clot i s´ha donat el vist-i-plau a la venda d´una parcel•la del PAI Verdales perquè no hi tenia metres suficients per a construir VPO. Aquests temes, però els ampliarem en posteriors informatius.

Al plenari van faltar el regidor d´obres i Serveis, Pascual Garcia, perquè estava de viatge, com així mateix el regidor d´urbanisme, el popular Eduardo Síscar i l´oposició, com és habitual.

El proper dilluns, 30 de maig, a les 9 se celebrarà el plenari extraordinari per a elegir la gent que estarà a les taules electorals.
741 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!