Sant Antoni multitudinari

Diumenge de matí el camí de Sant Antoni era un riu de gent, amb el seu zenit al voltant de les 10’30 de la vesprada, quan la romeria del Club Esportiu de Carreters, amb al voltant de 120 cavalleries, s’enfilava pel camí cap a l’ermita amb el sant ben arropat entre flors i canyes. El Porrat imprescindible per a arrodonir el dia.

Moltes hores de feina per a vestir, més mudats que un margalló, les aques que participen en la romeria, ja tradicional, que duu la imatge de Sant Antoni de l’Ermita de Sant Josep a la seua ermita. Els Club Esportiu de Carreters de Pego han estat els responsables d’ haver institucionalitzat aquest costum tan saludable al poble. Un dia festiu que brinda l’oportunitat perfecta per a dur els animals domèstics a fer una volta que els ajudarà, a més, a prevenir el mal d’estómac durant tot l’any amb el mínim esforç, el que suposa pegar tres voltes a l’ermita de Sant Antoni.

Dolçaines i tabals, un primer carro farcit de flors que rodegen i acompanyen Sant Antoni, multitud de gent amb canyes seguint la imatge i tancant la processó uns 40 carros i 120 cavalleries. Un espectacle per a no perdre’s que any rere any es creix i per comprovar-ho només cal passejar-se pel camí de Sant Antoni on els caminants no deixen de passar durant tota la jornada i més com la diumenge, assolellada i càlida.

A part dels animals, els que més gaudeixen de la festa, solen ser els xiquets, destaca Terele, president del Club Esportiu de Carreters de Pego, ja que molts d’ells és la primera vegada que veuen un cavall de prop i altres tipus d’animals que allí es donen cita, a més dels dolços imprescindibles del porrat, que endolceixen la jornada.

417 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!