Sanitat rectifica el protocol d’assistència als parts autoritzant que les parteres estiguen acompanyades

Com havíem anunciat ahir, la mesura adoptada per la Conselleria de Sanitat de la Generalitat valenciana d’impedir l’accés d’acompanyants als paritoris en el moment en què les dones donen a llum va suscitar tantes crítiques i al·legacions dins del col·lectiu de sanitaris i la ciutadania, en general, que la conselleria ha decidit retirar-la.

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat en la roda de premsa sobre l’actualització de dades del coronavirus de hui, sobre la modificació del protocol per als paritoris de la Comunitat Valenciana. Rectificació amb la qual les dones que donen a llum no estaran a soles en el paritori. Els podrà acompanyar la seua parella en cas que no tinga símptomes o no haja donat positiu en proves prèvies de detecció del coronavirus.


Ana Barceló, com cada dia, ha detallat les xifres de la incidència de la COVID-19 a la Comunitat Valenciana, destacant que s’ha donat ja un total de 1.344 altes a pacients. Són 241 altes més que ahir, com ha dit. Per província, a la de Castelló 142 pacients han rebut l’alta, a la d’Alacant 469, i a la de València, 733.

La dada negativa de hui és un repunt en el nombre de nous casos detectats:

La consellera ha aclarit que el creixement de nous casos detectats s’explica perquè s’ha augmentat el nombre de proves efectuades, proves que encara no són els test ràpids que la Conselleria ha rebut per part del Ministeri de Sanitat, sinò els denominats PCR, dels quals encara hi ha disponibilitat.

El repunt de nous malalts de COVID-19 es contraposa amb una altra xifra positiva per a Ana Barceló, com és la de les persones ingressades, que ha baixat notablement.

Quant al nombre de persones que han perdut la vida a causa de la COVID-19, són 724 en tota la Comunitat Valenciana. D’elles 89 a Castelló, 292 a Alacant i 343 a València. La consellera ha reconegut que la xifra pot no ajustar-se a la realitat perquè les morts produides als domicilis encara no es poden incorporar a l’estadística. És a dir, només s’inclou en l’estadística les morts que es produeix als centres sanitaris o residències, entre malalts diagnosticats.

947 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!