Sanitat diu que falten 6 milions per a l’Hospital

Dos directors generals visiten els terrenys i proposen que l’ajuntament pague els 3,2 milions dels accessos i la Generalitat altres 3 per a instal•lar pantalles acústiques i clavegueram. A l’acte amb membres de la Generalitat sols es va convidar a dirigents del PP.

La Conselleria de Sanitat va dir ahir que perquè comencen les obres del nou hospital és necessari invertir més de 6 milions d’euros, perquè no sols estan pendents de fer els accessos, sinó també altres treballs complementaris. Com de moment, al marge de l’empresa concessionària de la construcció (i de la posterior gestió del centre), l’única administració que ha posat diners en el projecte de la conselleria és el consistori dianense, el govern municipal se -te’m el pitjor.


Després de trobar-se l’any 2003 que la Conselleria de Sanitat retirava el seu projecte per a ampliar l’hospital comarcal de La Pedrera, anunciat a so de bombo i platerets poc abans de les eleccions, i canviava de plans per a construir el nou hospital en Beniadlà -prèvia adjudicació al sector privat-, el consistori es va posar a treballar en l’adquisició dels terrenys necessaris: va elaborar, a petició de la pròpia conselleria, un pla especial que reservava el sòl per al nou hospital i també el dels accessos; va pagar el cost de les expropiacions; i va cedir la parcel•la a la conselleria perquè procedira a la construcció. En qualsevol altre municipi, ací hauria acabat l’aportació de l’ajuntament; però a Dénia les coses pareixen ser diferents.

La Conselleria va dir llavors que els accessos al futur hospital també els havia de fer -i pagar- el consistori, perquè no s’incloïen en el projecte. Finalment, en el passat mes de juliol, després que l’ajuntament desembossara, també per requeriment del Consell, altres 900.000 euros per al desviació de canalitzacions de la parcel•la, ambdós administracions van acordar col•laborar a dotar a l’hospital d’un projecte d’accessos. Però de moment seguixen sense posar-se d’acord en la part corresponent a cada u.

L’ajuntament ha enviat una proposta a Sanitat, per la que Dénia cedix la parcel•la i la Generalitat s’encarregaria de fer els accessos, perquè el consistori considera que ja ha aportat més que suficient al projecte de la conselleria. No obstant, despús-ahir, l’alcaldessa va arribar a manifestar que si el que la conselleria pretén és que finalment siga Dénia qui pague els accessos, el cost dels quals ascendix a 3,2 milions, «que ho diga» quan més prompte millor, perquè el govern local puga pressupostar els diners per a l’any que ve.

I el gerent de l’Agència Valenciana de la Salut, Manuel Cervera, va aprofitar estes manifestacions de l’alcaldessa ahir per a dir que suposen «una gran notícia» per a desbloquejar el projecte. En eixe cas, va assegurar, des de la conselleria «aportarem altres 3 milions», perquè són necessàries més obres: l’evacuació d’aigües de la parcel•la i la instal•lació de la pantalla acústica.

Per a fer-se una idea de quin era l’objectiu real de l’acte celebrat ahir per Sanitat n’hi ha prou a llegir les afirmacions contingudes en el comunicat de premsa remés per la conselleria sobre la visita. En l’escrit, Cervera demana a Viciano «que complisca la seua paraula i el consistori dianense cofinançe els accessos». L’actitud de l’alcaldessa, afegix, «està sent clarament irresponsable i contrària als interessos dels habitants del seu municipi i de tota la comarca». El comunicat també arreplega declaracions del director general de Recursos Econòmics, Eloy Jiménez, que no havia parlat en l’acte: «exigim a l’alcaldessa de Dénia el cessament en la seua postura deliberadament danyosa per als ciutadans de la comarca», assenyalava.

D’altra banda, els responsables de la conselleria van ser interrogats per la premsa sobre altres infraestructures sanitàries de la ciutat que travessen per greus problemes. Cervera va assegurar que Sanitat no disposa encara dels informes tècnics sobre l’estat del Centre d’Especialitats, precintat des de principis de juliol per l’aparició de clavills. No obstant, va assegurar que es repararà «el més necessari i prioritari» perquè el centre es puga reobrir.

Quant a la demanda d’un segon centre de salut, Cervera es va limitar a parlar de la possible creació d’un consultori auxiliar a l’estiu «per a descongestionar el centre de salut» actual. I va assegurar que en els últims anys la dotació de personal sanitari a Dénia ha crescut per damunt que la població.
281 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!