Salvador Trotonda i Pere Ortolà, capitans moro i cristià, respectivament, de 2010 a Pego

Durant la presentació dels capitans de les Festes de Moros i Cristians 2010, que s’inicien el 23 de juny, es van entregar els premis del concurs de cartells, infantil i oficial de la festa, que van recaure en Mar Sala i José Antonio Garcia, respectivament.
Fani Vicens s’estrenava, dins la seua nova faceta de presidenta de la Junta Central de Moros i Cristians, com a conductora i presentadora de la gala de presentació dels capitans de 2010. En el seu primer discurs en públic, Fani Vicens, agraïa “l’assistència de tots els membres de les filades perquè a la fi és un acte per a tots els festers”, al que afegia estar molt contenta “perquè enguany hi haja més representació que mai”. Estenia l’agraïment “a tota aquella gent que acudeix a tots els actes que fem […] ja que aquesta gent fa que la festa es veja més gran”. No es deixava, en aquest primer discurs una felicitació a les dos filades capitanes de 2010, Al-Hagamba-Muza i Almogàvers.

Abans de donar a conèixer els noms dels capitans moro i cristià de 2010, el presentador de la l’acte, Jordi Aparisi i la presidenta de la Junta Central anunciaven els guanyadors i les guanyadores del cartell infantil de Moros i Cristians, una incorporació d’aquest any, que apuntava Aparisi “ha tingut una participació bastant nombrosa amb 39 cartells presentats per part dels estudiants de Pego”. El tercer premi requeia en Pau Sanchis Bolufer de Rosalia Bondia. El segon premi se l’enduia Laia Giner Milvaques d’Ambra i finalment, el primer premi, el cartell que podem veure distribuït per tot el poble és de Mar Sala Oltra, d’Ambra.

A continuació es feia entrega del premi al cartell oficial de Moros i Cristians 2010, del que destacava Jordi Aparisi “estem molt orgullosos perquè el guanyador ha sigut un artista pegolí, José Antonio Garcia Mut”, premi dotat amb 600 euros. Afegir que José Antoni Garcia enguany està d’enhorabona, perquè no només ha convençut el jurat del concurs de cartells de Moros i Cristians, sinó que també va convèncer el jurat del concurs de cartells de Carnestoltes, obtenint també el primer premi i sent, òbviament, la seua imatge la que vam poder veure en les dates prèvies a la festa més externalitzada de Pego.

En la segona part de la gala, es donaven a conèixer els noms dels capitans moro i cristià de 2010, de les filades Al-Hagamba-Muza i Almogàvers, dos veteranes de la festa pegolina. En primer terme, pujava a l’escenari Salvador Trotonda Garcia, capità moro 2010. Prenia la paraula el seu germà Pep com a portaveu de Salvador i el primer que feia era convidar a pujar a l’escenari als anteriors capitans de la filà Al-Hagamba-Muza: 1984 el Pintat de Pare Vell; 1989 Rafel de Gallina; 2004 Nando el Grosso, amb l’absència de Daniel Naya, per qüestions laborals, per a resumir “26 anys de capitania”, sense oblidar, com no, la presència del nou capità moro, Salvador Trotonda. En el seu discurs, el portaveu de la família de Salva expressava el seu content perquè enguany siga el capità moro de Pego. I explicava el per què estan tan contents: “perquè a Salva li agrada molt ser de la filà, ser de la gamba […] també perquè moltes voltes les persones com ell –va nàixer amb la Síndrome de Down- no tenen l’oportunitat de ser-ho i estem molt agraïts de què la nostra filà haja permès que Salva puga ser capità”. Al que matisava Pep Trotonda que l’elecció va estar “per unanimitat”.

El capità cristià era introduït pel mateix Jordi Aparisi, qui recordava que també han estat quatre les capitanies que ha ostentat la filà Cristiana Almogàvers. En el 2010, qui regirà les eixes tropes serà Pere Ortolà, qui no va assistir al sopar de presentació per un equívoc a l’agenda. Contactaven amb ell per videoconferència, tot i que la tecnologia feia que la comunicació no fora la ideal. Malgrat tot, l’auditori es va assabentar que Pere Ortolà se’n va anar a tirar el fem i… sembla ser que ja no va tornar a casa…. Ho explicava en arribar al Poliesportiu Municipal en un carret de cavalls. Però a més de les explicacions pertinents, Ortolà donava les gràcies als assistents a l’acte i felicitava el que serà el seu rival al capdavant de les tropes mores, Salva el Tito i ho feia extensible a la resta de la filà Al-Hagamba-Muza, desitjant-los que “gaudisquen de la capitania com espere gaudir-la jo i la meua filà Almogàvers.” Pere Ortolà recordava els membres que han faltat, especialment dedicada a Carlos Tamarit.

Després de la presentació, la moguda pegolina va inundar la pista del Poliesportiu Municipal, mesurant la temperatura del que serà la festa de Moros i Cristians 2010.
501 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!