S’ajorna la vaga d’educació prevista per als dies 23, 30 i 31 de maig

En la convocatòria d’ahir, d’àmbit estatal, a Pego es va registrar un seguiment del 51’88% de mitjana entre els quatre centres educatius públics. La vaga d’ahir també va ser secundada per molts estudiants.
Quan hi ha jornades de vaga o manifestacions reivindicatives les xifres de participació entre els organitzadors i el Govern solen distar molt i esta no ha estat una excepció. Al País Valencià, la unitat sindical de STE-PV, CC OO, CSIF, ANPE i FETE-UGT informa que la vaga va ser secundada per un 65 % dels docents, segons els seus portaveus. La Conselleria d’Educació reconeix que la vaga va ser seguida per quasi un 30%.

A la Marina Alta, esta tercera jornada de vaga en l’educació pública contra els retalls, en este cas d’àmbit estatal, va ser secundada per prop del 60% del professorat de col•legis, instituts, Escola Oficial d’Idiomes, conservatoris i formació d’adults, segons fonts dels sindicats Stepv i CCOO. Una xifra que contrasta amb la mitjana del 27,5% obtinguda els dies 16 i 17 de maig.

A Pego la mitjana també és molt més alta que les anteriors convocatòries. Així, la vaga va ser secundada pel 51’88% del personal docent. Si ens detenim centre per centre. En esta ocasió el col•legi públic Carolina Sala frega quasi el 100% de seguiment, tenint en compte que es compliren els serveis mínims només una mestra va acudir a treballar. Al col•legi públic Ambra secundaren la vaga un 63% de docents. A l’IES Enric Valor un 33% i al col•legi públic Rosalia Bondia un 31’5%. Pel que respecta a l’estudiantat, no tenim percentatges, però sí que es confirma que la assistència va ser molt més minsa del que és habitual.

La tercera jornada de vaga -en esta ocasió d’àmbit nacional-, provocada pels decrets ministerial i de la conselleria que implica pujada de taxes acadèmiques d’un 20 %, increment de ràtios en Primària i Secundària, i una reducció de la contractació, es va saldar sense a penes incidents i amb prou normalitat. A més de manifestacions a les tres capitals de província amb desenes de milers de participants. Des dels sindicats i, en general, des de la comunitat educativa el que s’intuix és que el RD-Llei vol acabar amb l’educació pública, com expressava el portaveu de l’STEPV, Bernat Valero.

Després de tres jornades de vaga en cinc dies el professorat valencià ha decidit ajornar la vaga prevista per a hui, 23 de maig i per als dies 30 i 31 de maig. El que no significa que abandonen les mobilitzacions. De fet, esta vesprada a les 18h. la Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic de la Marina Alta té assemblea a l’IES Maria Ibars de Dénia, per a informar sobre els efectes del Decret 73/2012 a l’ensenyament públic: augment de ratio i reducció de la plantilla docent.

Demà i dijous 31 de maig duran a terme concentracions al matí, a les portes dels centres educatius públics.

A partir de hui i fins a final de mes, el que també farà la Plataforma per l’ensenyament públic de la Marina Alta és elaborar i distribuir a tota la comunitata educativa la informació relativa a com quedaran les plantilles i les aules de cada centre educatiu amb l’aplicació de dit RD. En especial mesurant de les dimensions de les aules i de la situació en la que quedaria l’alumnat.

El proper dijous, 31 de maig s’han convocat manifestacions, a les 19:30h., a Castelló, València i Alacant, contra les retallades als serveis públics.

773 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!