Reunió d’alcaldes nacionaliste (BLOC) a el Verger

Els alcaldes nacionalistes es reuneixen al Verger per a demanar al PSPV que rebaixe la barrera del 5% en el nou estatuts i els adverteix dels problemes que poden tindre per a fer governs conjunts en el futur.

Els alcaldes i alcaldesses que té el BLOC en els ajuntaments valencians van participar el dissabte en una Convenció a El Verger, on van signar una declaració política de rebuig al text del nou estatut. En el document, es reclama al PSPV que “trenque la seua la subordinació del PP” i vote les esmenes presentades pels nacionalistes per tal d’introduir millores en el text com rebaixar la “barrera antidemocràtica” del 5%.

En l’anomenada Declaració d’El Verger, es considera “molt irresponsable la decisió de la direcció del PSPV-PSOE de marginar el BLOC del procés de reforma i mantindre un pacte antinatural amb el PP”. Els nacionalistes adverteixen que sense la seua presència a les Corts “no serà possible el canvi polític al 2007” i que “sense el BLOC també serà molt difícil que el PSPV continue governant en desenes d’ajuntaments valencians on necessita el suport dels nostres regidors”.

Des del BLOC s’assegura que el projecte de reforma de l’Estatut valencià no és representatiu de l’opinió majoritària dels ciutadans. Afirmen que els consens és necessari per a que es “reinstaure el consens en matèria lingüística i tanque la porta al secessionisme lingüístic”.

Per part de la comarca, en la convenció van participar entre altres els alcaldes d’El Verger, que va actuar com a anfitrió; Xàbia, Xaló, Benidoleig i La Xara. Van estar presents el president del BLOC Josep Maria Pañella; i el secretari general, Enric Morera i la secretària d’Organització, Pepa Chesa
312 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!