Reunió amb Agricultura i Medi Ambient per tractar la concentració parcel·lària i la indemnització per danys a la Marjal entre el 1995 i el 2003

A les 13h., estava prevista la reunió entre l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Medi Ambient, Laura Castellà i el regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis amb els secretaris autonòmics de Medi Ambient, Julià Álvaro i d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero per a abordar diverses problemàtiques relacionades amb el Parc Natural de la Marjal de Pego com és la concentració parcel·lària o com fer front a la indemnització per d’anys al parc natural, a la que la Conselleria no renuncia.
Tot i el canvi de govern a la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament de Pego continua negociant amb la Conselleria de Medi Ambient perquè condone al consistori —i consegüentment a la Comunitat de Regants— el deute derivat de la sentència que condemnava, a l’exalcalde Carlos Pascual i a l’exregidor d’Agricultura José Orihuel pels greus danys causats al Parc Natural de la Marjal de Pego entre el 1995 i el 2003, a indemnitzar a la Conselleria amb 1.200.000€ i que feia, responsables civils subsidiaris l’Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants. D’eixe import l’Audiència ja es va cobrar en 2013, 131.449’23 euros, entre d’altres, dels avals que, en el seu dia, va aportar alguna gent de Pego.

Després ser requerida la indemnització per un valor d’1.068.550’77 euros, la Conselleria de Medi Ambient va donar temps als responsables civils subsidiaris perquè recolliren tota la informació possible sobre l’evolució de l’estat de la marjal des del moment de la sentència (2003) fins el moment (2013). L’informe elaborat per l’Ajuntament de Pego que acredita les diferents inversions escomeses durant eixe període de 10 anys a l’aiguamoll és a disposició de la Generalitat Valenciana des de gener de 2014. No obstant això, per la informació que se’ns ha facilitat des de l’Ajuntament de Pego, els nous responsables de la Conselleria de Medi Ambient no renuncien a cobrar la indemnització de la sentència 514/2003, de 31 de desembre. Les fonts municipals indiquen que Medi Ambient entén les inversions detallades en l’informe de 2013, com a pròpies de l’Ajuntament de Pego i la Comunitat de Regants respecte del Parc Natural i, per tant, no admet eixes inversions com a pagament de la indemnització.
Així les coses, a la reunió que hui han mantingut a València l’alcalde de Pego Enrique Moll, la regidora de Medi Ambient Laura Castellà i el regidor d’Agricultura Andreu Dominguis amb el secretari autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Julià Álvaro, i amb el secretari autonòmic d’Agricultura i Desenvolupament Rural i Director de l’Agència Valenciana de Foment i Garantia Agrària, Francisco Rodríguez Mulero, els representants municipals els han presentat un conveni que contempla un pla de pagament per un període de 10 anys per a fer front a l’alt import que suposa la indemnització per greus danys a la marjal.
Així mateix, tractaran de saber en quina proporció es repartix la responsabilitat civil entre l’Ajuntament i la Comunitat de Regants, una circumstància que en reiterades ocasions s’ha demanat al jutjat que concrete, però que fins ara no s’ha obtingut resposta. Una altra de les qüestions que hi ha damunt la taula de la reunió de hui és la cessió de la Muntanyeta Verda a la Conselleria, davant l’interès manifestat per esta en múltiples ocasions.
La presència del secretari autonòmic d’Agricultura, Francisco Rodríguez Mulero, en esta reunió es deu a què també va a abordar-se la concentració parcel·lària del Parc Natural que, a hores d’ara continua pendent. I, derivada d’esta qüestió potser també es tracte la reversió de les ajudes a la zona de no cultiu i màxima protecció.
697 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!