Registren la Diputació d’Alacant, la casa de Ripoll i l’Ajuntament d’Oriola per presumpta corrupció

Els registres s’estenen a més a diverses empreses alacantines, com la del constructor Enrique Ortiz. Tot apunta a què la Fiscalia imputarà a una desena de persones en l’operació anticorrupció que s’ha iniciat a primera hora d’este matí a Alacant. Tot apunta a què l’operació està relacionada amb l’anomenat cas Brugal, que investiga suposades extorsions i suborns en adjudicacions de serveis d’arreplegada de fem en la Vega Baixa.
Diverses dotacions de la Policia Nacional registren des de les huit del matí la Diputació d’Alacant, l’Ajuntament d’Oriola i la casa de José Joaquín Ripoll, màxim dirigent del PP en la província alacantina dins d’una operació dirigida per la fiscalia anticorrupció i el jutjat número tres d’Oriola per a investigar sobre un presumpte cas de corrupció.

Fonts policials i locals no han facilitat informació sobre l’operació en ambdós institucions públiques dirigides pel PP, encara que altres fonts pròximes als partits de l’oposició han apuntat a Efe que “podria estar relacionada amb un Pla de Residus Zonal”.

Les mateixes fonts han assenyalat que la Policia Nacional també s’ha personat en el domicili de José Joaquín Ripoll, president del PP de la província, així com en el de l’empresari afí al PP, Ángel Fenoll.

Vehicles i agents policials romanen en l’exterior tant de l’edifici consistorial d’Oriola, dirigit per la popular Mónica Lorente, com del Palau de la Diputació, ubicat en el centre de la capital alacantina.

Els efectius del Cos Nacional de Policia han entrat en l’Ajuntament d’Oriola acompanyats pel regidor de Serveis Urbans, Manuel Abadia, i han procedit a precintar diverses dependències municipals, segons han informat Europa Press fonts pròximes al cas.

La Policia ha ordenat els funcionaris de l’Ajuntament d’Oriola abandonar els seus llocs de treball mentres s’efectua el registre, centrat fonamentalment, segons pareix, en les àrees d’Intervenció i Contractació Municipal.

Paral•lelament s’està intervenint les instal•lacions d’una de les empreses d’Enrique Ortiz, també a Alacant. El constructor i màxim accionista de l’Hèrcules, segons ha pogut saber informació.es, es troba a Pamplona amb motiu dels sanfermins.

Tot apunta que l’operació està relacionada amb l’anomenat cas Brugal, que investiga suposades extorsions i suborns en adjudicacions de servicis d’arreplegada de fem en la Vega Baixa.

El cas Brugal, que investiga suposades extorsions i suborns en adjudicacions de servicis d’arreplegada de fem de la comarca de la Vega Baixa es va desmantellar per la Policia Nacional, a instàncies de la Fiscalia Anticorrupció, el 30 de maig del 2007. Van ser detingudes sis persones, entre elles, l’empresari oriolà dels fems, Ángel Fenoll, un fill d’este, un detectiu i el regidor de Turisme del Partit Popular en l’Ajuntament d’Albatera, Javier Bru, al seu torn apoderat d’empreses de l’industrial. Després de romandre un mes a la presó acusats per delictes de suborn, amenaces i extorsió entre altres, Fenoll pare i fill, i Bru van poder abandonar-la després de depositar fiances que en total ascendien a 260.000 euros.

L’agenda de la Diputació s’ha vist, lògicament, regirada pels registres policials. Així, la recepció a la delegació de la Diputació de la província italiana de Taranto en un primer moment s’havia decidit traslladar a la seu del Patronat Provincial de Turisme de la Costa Blanca, però una nota posterior ha informat que quedava anul•lada.
438 Visites

Deixa un comentari