Reforestació simbòlica a Penya Roja

Arrels ha organitzat per a aquest dissabte a les 11’30 del matí una II Inspecció ciutadana a Penya Roja per a denunciar la desertització avançada que pateix la província d’Alacant degut als reiterats incendis i la continua urbanització de les muntanyes que produeixen pèrdua de coberta forestal i com a conseqüència escassetat d’aigua perquè la terra no la pot absorbir. A més, Arrels reclama a Fadesa que complisca amb l’ampliació de la zona verda que va prometre. Arrels ha organitzat per a aquest dissabte a les 11’30 del matí, amb eixida de la Plaça de l’Ajuntament de Pego, una II Inspecció ciutadana a Penya Roja com ja fera a finals de 2006 per a denunciar, en aquell moment, l’impacte ambiental que suposava la macrourbanització projectada i la forma de vida exclusiva que implica aquests tipus de projectes. Aquesta vegada tornaran a visitar Penya Roja per a realitzar una simbòlica reforestació amb la finalitat de reivindicar una racionalització dels recursos sota el lema “quan caiga l’últim arbre, haurem d’aprendre a menjar ciment”.

Al voltant d’uns 30 Pinus Alpensis es plantaran a Penya Roja per tal de fer patent com la intervenció a aquesta muntanya ha eliminat la capa fèrtil del sòl, deixant el terreny sense carbonat calci, el que provoca que aquest es quede amb un color blanquinós, com si estigués malalt, explicava el portaveu d’Arrels, Adrià Descalç.

Aquesta acció té una doble vessant crítica, d’una banda local i autonòmica que vol posar el crit d’atenció en l’avançada desertització en la que està immersa la província d’Alacant pels incendis reiterats i la cada vegada més present urbanització de les muntanyes, el que provoca una falta de cobertura forestal i “escassetat d’aigua perquè les precipitacions no s’infiltren en el terreny”, explica Descalç. L’altra crítica és global, perquè, asseguren des d’Arrels, “hi ha una certa hipocresia mediambiental” ja que parlen contínuament de consciència ecològica, “però no estalvien els recursos” sinó que més bé fan el contrari “promovent un turisme totalment insostenible de sol i platja”, acaba afirmant el portaveu del col•lectiu.

Amb aquesta iniciativa simbòlica i reivindicativa Arrels vol reivindicar la racionalització dels recursos “responsabilitzant els governs i a nosaltres mateixos, a la societat actual, de malbaratar els recursos”. A més vol reclamar a Fadesa, la promotora de la macrourbanització que està construint-se a Penya Roja, que complisca la seua paraula d’ampliar la zona verda amb una reforestació i que la seua promesa “no siga una rentada de cara de part de l’empresa”.

Aquesta vesprada, a les 7’30 de la vesprada Arrels realitza una assemblea oberta al Casal Cultural de Pego per a acabar de lligar i explicar, a totes aquelles persones que estiguen interessades, el projecte que duran a terme dissabte de matí.613 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*

code

Hola!!